Το θαύμα της Ζωής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γέννηση ενός μωρού είναι το αποκορύφωμα της πιο σύνθετης, μυστηριώδους και φαινομενικά θαυματουργής διαδικασίας της φύσης.

Το βίντεο του οργανισμού avanzapormas παρουσιάζει το απίστευτο ταξίδι μιας νέας ζωής με την εκπληκτική του εμφάνιση στον μικροσκοπικό κόσμο του ανθρώπινου σώματος.
Η ζωή ξεκινάει σε ένα ταξίδι που ποτέ δεν απεικονίστηκε με τέτοια εκπληκτική λεπτομέρεια: τη διαδικασία της ανθρώπινης σύλληψης, ανάπτυξης και γέννησης.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=2ydfHJwffUs&w=721&h=400]
Μόλις το σπέρμα διεισδύσει στο ωάριο, εκείνο τραβά το κεφάλι του σπέρματος μέσα. Μια εικόνα από το ίδιο το γονιμοποιημένο ωάριο δείχνει την κεφαλή του σπέρματος και στη συνέχεια την απελευθέρωση του γενετικού υλικού. Με το συνδυασμό του γενετικού υλικού της μητέρας και του πατέρα, δημιουργείται ένα νέο κύτταρο. Τα τμήματα αυτού του κυττάρου που τώρα ονομάζονται ζυγωτά, παρουσιάζονται λεπτομερώς στο εκπληκτικό αυτό βίντεο.
Καθώς το ωάριο εισέρχεται στη σαρκώδη σάλπιγγα, οι μυϊκές συσπάσεις και τα μικροσκοπικά κλαδάκια μετακινούνται προς τη μήτρα. Μια ενδοσκοπική όψη του σαλπιγγικού σωλήνα αποκαλύπτει τις περίπλοκες πτυχές ενός οργάνου, του οποίου η διάμετρος είναι διπλάσια από το πάχος μιας ανθρώπινης τρίχας και πέντε ίντσες σε μήκος. Η όλη διαδικασία της ωορρηξίας καθίσταται δυνατή από τις ορμόνες, οι οποίες σχηματίζουν πολύχρωμα, σύνθετα μοτίβα όταν κρυσταλλώνονται.
Μια σειρά εικόνων δείχνουν το έμβρυο σε διαδοχικά στάδια ανάπτυξης περιγράφοντας βασικές παρατηρήσιμες δομές που θα οδηγήσουν στα ώριμα μέρη του σώματος που βρίσκονται σε εξέλιξη. Μετά από επτά εβδομάδες ανάπτυξης, το έμβρυο παρατηρείται να κάνει μικρές κινήσεις του χεριού. Στις δέκα εβδομάδες, με τα χαρακτηριστικά του πιο σαφώς καθορισμένα, ονομάζεται έμβρυο. Μόλις γίνει έμβρυο, αρχίζει να αναπτύσσεται με επιταχυνόμενο ρυθμό ενώ συνεχίζει να αναπτύσσει τα διάφορα μέρη του σώματος. Το βίντεο που καταγράφει τα στάδια της ζωής μέσα στη μήτρα δείχνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και τα μέρη του εμβρύου σαφώς καθορισμένα.
Το βίντεο ολοκληρώνεται με μια ονειρική σχεδόν αποτύπωση της δημιουργίας του ανθρώπινου dna, μέσα από τη σύλληψη και ανάπτυξη του νέου οργανισμού. Το DNA μέσα στο κύτταρο, που παρουσιάζεται με τη μορφή χρωμοσωμάτων, είναι αυτό που κατευθύνει την κυτταρική διαίρεση και όλες τις άλλες διαδικασίες που αρχίζουν και διατηρούν τη ζωή.
CosmosEduThess

ΔΗΜΟΦΙΛΗ