ΤΡΙΤΗ, 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2026

Ο δαίμων του τυπογραφείου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

fragkoudakiΣχετικά με την ανάρτηση που δημοσιεύτηκε πριν λίγη ώρα και στοχοποιούσε την Άννα Φραγκουδάκη. Δε φταίει ρε παιδιά. Λάθος ήταν. Λάθος από αυτά που μπορούν να σε εκθέσουν ανεπανόρθωτα αλλά δεν είναι στο χέρι σου να τα αποφύγεις.

Συμβαίνει καμιά φορά ο δαίμων του τυπογραφείου να αποδεικνύεται αληθινός Σατανάς και να ανάβει φωτιά και πυρκαγιά εκεί που δεν το περιμένεις. Αυτό συνέβη και στην περίπτωσή μας, όπου άλλο ήταν το πραγματικό άρθρο της κ. Φραγκουδάκη και αλλιώς τυπώθηκε στην εφημερίδα. Παρακάτω παραθέτουμε την διαστρεβλωμένη εκδοχή του κειμένου και εν συνεχεία το αυθεντικό χειρόγραφο κείμενο, όπως αυτό στάλθηκε στα γραφεία της εφημερίδας.


#Τη νύχτα 15 Ιανουαρίου, «άγνωστοι» δράστες καταστρέφουν με εμπρησμό ένα ιστορικό κόσμημα των Χανίων, τη Συναγωγή Ετς Χαΐμ, και μέρος των αρχείων της. Όμως λίγες μέρες νωρίτερα (6/1), είχαν κάνει άλλο εμπρησμό με λιγότερες καταστροφές. Πώς και δεν υπάρχουν ύποπτοι; Πώς μπόρεσε να ξαναγίνει; Πώς δεν πάρθηκαν μέτρα; Γιατί δεν φυλαγόταν η Συναγωγή τη νύχτα της 15ης;

#Είναι και άλλα τα βαριά ερωτήματα. Η Συναγωγή αναστηλώθηκε το 1998, χάρη στο Ταμείο Παγκόσμιων Μνημείων. Πόσο σχετίζονται οι αποτρόπαιες πράξεις με αντιλήψεις της ευρύτερης κοινωνίας, όταν π.χ. ο έως το 2006 νομάρχης Χανίων, του Συνασπισμού (!), είχε έντονα αντιταχθεί στην επαναλειτουργία της Συναγωγής, ενώ σε διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στην πόλη (4.4.02) είχε ονομάσει την κυβέρνηση του Ισραήλ «τα κτήνη του Τελ-Αβίβ»;

#Σε όλη τη χώρα κυκλοφορούν τις νύχτες «άγνωστοι» φορείς της πιο ακραίας μισαλλοδοξίας, κραδαίνουν ναζιστικά σύμβολα της σφαγής, βεβηλώνουν τάφους και καταστρέφουν ιερά μνημεία. Έχουμε όλοι ανεξαιρέτως μεγάλη ευθύνη, γιατί παραμένουν «άγνωστοι». Έχουν οι τηρητές των νόμων μεγάλη ευθύνη που παραμένοντας άγνωστοι ξαναγυρίζουν την άλλη νύχτα. Έχουν όλοι οι θεσμοί του κράτους ευθύνη.
#Οι ακραίες αυτές μειοψηφίες δεν είναι εξωγήινοι, είναι προϊόντα της κοινωνίας μας. Η κοινή γνώμη, τα ΜΜΕ, οι θεσμοί δεν αποτρέπουν αυτά τα εγκλήματα. Αθωώνεται Μάρτιο 2009 στο Εφετείο ο συγγραφέας (Κ. Πλεύρης) βιβλίου με αποκρουστικά περιεχόμενα, μολονότι όχι μόνο καλλιεργούν μίσος, αλλά ρητά προτρέπουν στη βία και το έγκλημα. Και ενώ αθωώνεται ο κατηγορούμενος για προτροπή σε έγκλημα, το πιο απίστευτο και απειλητικό για την κοινωνία είναι ότι το δικαστήριο διώκει τους μάρτυρες κατηγορίας!

#Όχι, δεν είναι εξωγήινοι. Οι θεσμοί, τα ΜΜΕ, εμείς όλοι τους επιτρέπουμε να βγαίνουν τις νύχτες να χαράζουν αγκυλωτούς σταυρούς, να καταστρέφουν κειμήλια της ιστορίας, να κάνουν σε μιάμιση εβδομάδα δύο εμπρησμούς στη Συναγωγή των Χανίων. Εμείς ευθυνόμαστε, εμείς δεν ακούμε τις νύχτες κανέναν θόρυβο, εμείς δεν ξέρουμε ποιοι είναι, εμείς δεν μαθαίνουμε τι κάνουν, εμείς όλοι είμαστε με τη σιωπή οι ηθικοί αυτουργοί αυτών των εγκλημάτων.

Ιδού το χειρόγραφο της κ. Φραγκουδάκη πριν πέσει θύμα του δαίμονα:

Τη νύχτα της 15ης Ιανουαρίου, και όλες τις νύχτες πριν και μετά από αυτήν την ημερομηνία, “άγνωστοι” κονδυλοφόροι και κουκουλοφόροι καταστρέφουν ότι έχει απομείνει στην Ελλάδα. Καταστρέφουν ναούς και σχολεία, λεηλατούν περιουσίες, εκτελούν ηλικιωμένους και οικογενειάρχες, βιάζουν γυναίκες και συνειδήσεις. Πώς και δεν υπάρχουν ύποπτοι; Πώς είναι δυνατόν να γίνεται συνεχώς και αδιαλλείπτως; Γιατί δεν φυλάγονται οι Έλληνες τη νύχτα της 15ης Ιανουαρίου και όλες τις νύχτες πριν και μετά από αυτήν την ημερομηνία;

Είναι και άλλα τα βαριά ερωτήματα. Η Ελλάδα προσπάθησε να ανασυσταθεί λίγο μετά το 1821 χάρη στο άπειρο άιμα που χύθηκε στα βουνά και τα λαγκάδια αυτής της μικρής κουκίδας του χάρτη. Πόσο σχετίζεται η σφαγή της Τροπολιτσάς με την συμπεριφορά που είχαν οι εβραίοι πριν τον ξεσηκωμό του Γένους;(«Το ασκέρι όπου ήτον μέσα, το ελληνικό, έκοβε και εσκότωνε, από Παρασκευή έως Κυριακή, γυναίκες, παιδιά και άντρες, τριάνταδύο χιλιάδες. Το άλογό μου από τα τείχη έως τα σαράγια δεν επάτησε γη. Ελληνες εσκοτώθηκαν εκατό.»)  Πόσο σχετίζονται τα εβραϊκά δάνεια των Ρικάρντο και Ρότσιλντ με το σημερινό εξωτερικό χρέος της χώρας; Και – αν είναι δυνατόν – ο νομάρχης Χανίων του Συνασπισμού (!) επιτρέπεται να μιλάει για “κτήνη του Τελ-Αβίβ”; Είναι δυνατόν ο νομάρχης Χανίων του Συνασπισμού (!) να πήρε τέτοια πρωτοβουλία χωρίς να ρωτήσει τον Αλαβάνο;

Σε όλη τη χώρα κυκλοφορούν “άγνωστοι” φορείς του πιο ακραίου ανθελληνισμού, κραδαίνουν φιλάνθρωπα μη-κυβερνητικά σύμβολα της προβοκάτσιας και μισαλλοδοξίας, βεβηλώνουν εκκλησίες και καταστρέφουν ιερά μνημεία. Έχουμε όλοι ανεξαιρέτως μεγάλη ευθύνη γιατί παραμένουν “άγνωστοι”. Έχουμε όλοι ανεξαιρέτως ευθύνη που τους επιτρέπουμε να δίνουν στη λέξη βούρτσα, άλλη έννοια από αυτήν που πραγματικά έχει. Έχουν οι τηρητές των νόμων μεγάλη ευθύνη που καταρρίπτοντας μια κυβέρνηση, επιτρέπουν και στις επόμενες να διατηρούν στις τάξεις τους τέτοια αποβράσματα.

Οι ακραίες αυτές μεοψηφίες δεν είναι εξωγήινοι, αν και με τέτοια μούτρα θα μπορούσαν να είναι. Η κοινή γνώμη χαλκευμένη από τα εγχώρια και ξένα ΜΜΕ, δεν αφήνεται ελεύθερη να αποτρέψει αυτά τα εγκλήματα. Αθώωνεται Μάρτιο 2009 στο Εφετείο ο συγγραφέας (Κ. Πλεύρης) βιβλίου με αποκρουστικά περιεχόμενα, και αφήνεται ακαταδίωκτος ο “καλύτερος φίλος των εβραίων”, ο άνθρωπος που έχει διασύρει ολοκληρωτικά και ανεπανόρθωτα, ο καθ’ έξιν, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροήν – φύσιν και παρά φύσιν – διαπομπευτής των εβραίων, ο άνθρωπος που στερεί από τους ιουδαίους την Μινωική πολιτιστική κληρονομιά.

Όχι δεν είναι εξωγήινοι, αν και με τέτοια μούτρα θα μπορούσαν να είναι. Οι θεσμοί, τα ΜΜΕ, εμείς όλοι επιτρέπουμε να βγαίνουν στις εφημερίδες και να κατέχουν δημόσια αξιώματα άνθρωποι που καταστρέφουν κειμήλια της ιστορίας μας, να προσβάλλουν βάναυσα το θυμικό και τη νοημοσύνη των Ελλήνων, να βγαίνουν εναλλάξ, πότε ο οδοντίατρος, πότε το αρσενικό της Μάνης, πότε η αστοιχείωτη-απτυχίωτη, πότε ο ένας, πότε ο άλλος. Εμείς ευθυνόμαστε, εμείς δεν ακούμε τη νύχτα κανένα θόρυβο όταν ξημερώματα μέσα στη Βουλή 7-8 καραγκιόζηδες καταργούν το πολυτονικό, εμείς δεν ξέρουμε τι σημαίνει η λέξη Έλληνας, εμείς δεν ξέρουμε τι έχει προσφέρει στην παγκόσμια Ιστορία η Ελλάδα, εμείς φταίμε που δεν έχουμε μάθει τι σημαίνει λαϊκή ιδιοκτησία, εμείς φταίμε που δεν μελετάμε τον Όμηρο, ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΣΟ ΕΛΕΟΣ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ.

Κυρίως όμως… φταίνε αυτοί που δεν μελετάνε Όμηρο ώστε να διδαχθούν από το τραγικό σφάλμα των μνηστήρων που νομίζανε νεκρό τον Οδυσσέα. ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *