Τα «Φασόλια Κατταβιάς Ρόδου» /«Λόπια Κατταβιάς Ρόδου» στο μητρώο των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Eνδείξεων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την αίτηση για την καταχώριση των προϊόντων «Φασόλια Κατταβιάς Ρόδου» /«Λόπια Κατταβιάς Ρόδου» από την Ελλάδα και «Podpiwek kujawski» από την Πολωνία στο μητρώο των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΓΕ).

Τα «Φασόλια Κατταβιάς Ρόδου / Λόπια Κατταβιάς Ρόδου» είναι σπέρματα ξηρών λευκών φασολιών που καλλιεργούνται στο δημοτικό διαμέρισμα Κατταβιάς της Ρόδου.
Οι τοπικοί παραγωγοί εφαρμόζουν παραδοσιακές τεχνικές καλλιέργειας που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά. Στην Κατταβιά κάθε χρόνο διοργανώνεται η περίφημη γιορτή της φασολάδας.
Και από την Πολωνία
Το «Podpiwek kujawski» είναι βαθυκάστανο, ανθρακούχο, μη αλκοολούχο ποτό από δημητριακά που έχει υποστεί ζύμωση και γλύκανση, τα κύρια συστατικά του οποίου είναι καβουρδισμένοι σπόροι κριθαριού, τρίμμα ριζών κιχωρίου και αρωματικός λυκίσκος. Παράγεται στο βοεβοδάτο της Kujawsko-Pomorskie υπό μορφή είτε έτοιμου προς κατανάλωση ποτού είτε ξηρού μείγματος για την παρασκευή του ποτού στο σπίτι.
Οι νέες αυτές ονομασίες έρχονται να προστεθούν στα πάνω από 1 450 προϊόντα που ήδη προστατεύονται και ο κατάλογος των οποίων είναι διαθέσιμος στη βάση δεδομένων eAmbrosia.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ