Άγρια Δύση η εστίαση στην Ελλάδα λόγω Κορωνοϊού. Σε ποιες επιχειρήσεις θα μπουν πόρτες τύπου σαλούν για να ανοίγουν χωρίς να τις πιανει ο κόσμος με τα χέρια.

Οι μέχρι τωρα προτάσεις για τον τρόπο λειτουργίας των χώρων εστίασης:

Για το προσωπικό: Εκπαίδευση μέσω οπτικοακουστικού υλικού και webinar και στη συνέχεια εξέταση και ηλεκτρονικό πιστοποιητικό. Θερμομέτρηση των εργαζομένων πριν να εισέλθουν στο κατάστημα. Αφαίρεση κοσμημάτων. Υποχρεωτική χρήση μάσκας, ισχυρή σύσταση για χρήση γαντιών και προαιρετική χρήση ασπίδας προσώπου τόσο κατά τη διαχείριση των τροφίμων όσο και κατά το σερβίρισμα του έτοιμου φαγητού.
Για τους ιδιοκτήτες: Πρόβλεψη σταθερών χρόνων έναρξης εργασίας και ελαχιστοποίηση της επαφής των εργαζομένων. Αποφυγή της διαδικασίας υπογραφής από κάθε εργαζόμενο. Διαφορετικά αντικείμενα για κάθε εργαζόμενο (όπως στιλό ή συσκευές). Ξεχωριστά ερμάρια για να αποθηκεύουν τα προσωπικά αντικείμενά τους. Γραπτό σχέδιο για τη διαχείριση ύποπτου περιστατικού για κορονοϊό.
Για τους χώρους: Σημάνσεις παντού. Αυστηρή τήρηση της απόστασης των δύο μέτρων. Αντικατάσταση των κοινόχρηστων σκευών με κέτσαπ, ζάχαρη, ξύδι, αλάτι, πιπέρι κλπ με δοχεία μιας χρήσης ή μεμονωμένες μερίδες. Απαγόρευση της χρήσης των συσκευών αέρα για το στέγνωμα των χεριών. Ιατρικό κιτ που να περιλαμβάνει μέχρι και σακούλες απορριμμάτων για λοιμογόνα βιολογικά υλικά. Τοποθέτηση θυρών χωρίς χερούλια (τύπου σαλούν), ειδικά στις τουαλέτες έτσι ώστε μετά το πλύσιμο των χεριών να μην ακουμπάει κανείς χειρολαβές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ