Διαπρεπής Αμερικανός Μοριακός Βιολόγος…Πιθανό εμβόλιο μέχρι τέλος του 2020

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

2015-03-13-1426271113-4762508-LuisP.Villarreal-thumb
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα δήλωσε χθες σε συνέντευξή του στις ΗΠΑ, ο Dr Luis Villarreal για την προοπτική του COVID-19.
Ο Luis Villarreal είναι ιδρυτής & διευθυντής στο Πανεπιστημίο της Καλιφόρνιας, του Κέντρου Ερευνών για Ιούς και Ομότιμος Καθηγητής UCI Μοριακής Βιολογίας και Βιοχημείας.
Ο Villarreal στη συνέντευξή του στο counterpunch μεταξύ άλλων ανέφερε…
Τρεις μήνες είναι μια θεωρητική δυνατότητα για ένα εμβόλιο, αλλά θα απαιτούσε ένα διαφορετικό πρωτόκολλο και διαδικασία για την αξιολόγηση της ασφάλειας του. Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά ζητημάτων εδώ.
Το σκέφτομαι εδώ και πολύ καιρό, από τότε που δημιούργησα το ερευνητικό κέντρο στο UC-Irvine στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Ένας από τους κύριους στόχους ήταν να προβλέψουμε την εμφάνιση πανδημικών στελεχών ιών και να κάνουμε κάτι γι ‘αυτό.
Εκείνη την εποχή υπήρχαν διάφορα ζητήματα που έπρεπε να επιλυθούν, όπως ταχεία αναγνώριση και απομόνωση του “agent”.
Τώρα αυτό μπορεί να γίνει μέσα σε λίγες εβδομάδες. Και έγινε γρήγορα στο πλαίσιο αυτού του συγκεκριμένου κορονoϊού.
Αυτό είναι λοιπόν ένα πρόβλημα που έχει επιλυθεί. Ένα άλλο ζήτημα ήταν η δημιουργία εμβολίων που είναι ουσιαστικά ασφαλέστερα από τα εμβόλια που παραδοσιακά έχουμε αναπτύξει για χρήση…
Eμβόλια που απαιτούν ιστορικά μακρά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση προβλημάτων ασφάλειας.
Suzan Mazur (δημοσιογράφος): Άρα πιστεύετε ότι είναι εφικτό να έχουμε ένα ασφαλές, αποτελεσματικό εμβόλιο Covid-19 έως το τέλος του έτους;
Villarreal: Ναι. Στην πραγματικότητα, δεν βλέπω κανένα επιστημονικό λόγο γιατί αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί. Αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γίνουν που δεν επιτρέπεται να συμβούν τώρα.
Για παράδειγμα, αντί να περάσουμε από τα συνηθισμένα αργά βήματα των κλινικών δοκιμών Φάσης Ι, Φάσης II, Φάσης III, θα μπορούσαμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία αποδεικνύοντας την αναποτελεσματικότητα του ιού σε μοντέλα.
Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ