"Μπουρλότο" του Κόντε στην ΕΕ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της επανέναρξης της ιταλικής οικονομίας, ο Ιταλός Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ήταν κατηγορηματικός σχετικά με τις κινήσεις μεταξύ ευρωπαϊκών κρατών: όχι σε διμερείς και προνομιακές συμφωνίες, ο κίνδυνος είναι να εγκαταλείψει την ΕΕ η Ιταλία.

Ο Giuseppe Conte ανοίγει ένα νέο μέτωπο ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Οι δηλώσεις του σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ για τον τουρισμό ήταν κατηγορηματικές, ειδικά σχετικά με τη δυνατότητα επανεκκίνησης των ταξιδιών μεταξύ των κρατών μελών.
Το μήνυμά του ήταν σαφές και ξεκάθαρο: η Ιταλία εκτός ΕΕ σε περίπτωση ανομοιόμορφης πολιτικής που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες.
“Δεν δεχόμαστε διμερείς συμφωνίες εντός της ΕΕ που μπορούν να δώσουν προνόμια και να δημιουργήσουν προνομιακές τουριστικές διαδρομές. Θα ήταν επίσης η καταστροφή της ενιαίας αγοράς, διότι θα σήμαινε ότι ο τουριστικός τομέας εντός της ΕΕ θα μπορούσε να εξαρτηθεί από διμερείς συμφωνίες. Θα ήμασταν εκτός ΕΕ”.
Στην πρόταση της Κομισιόν για κοινή επιδημιολογική κατάσταση ανάμεσα στις χώρες που θα ανοίξουν τα σύνορά τους, ο Ιταλός Πρωθυπουργός ανέφερε: “Με αυτόν τον τρόπο, στην πραγματικότητα, οι χώρες που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία, όπως η Ιταλια, θα μείνουν πίσω, αναγκασμένες να ανοίξουν ξανά τα σύνορά τους σε ξένους τουρίστες αρκετά μετά από τους υπόλοιπους. Μια άνιση άποψη και άδικη”.
Ο Κόντε υπενθύμισε ότι η ιταλική θέση έχει ήδη αποσαφηνιστεί με το τηλεφώνημα του με τον Ουρσούλα φον ντερ Λείν: Η εφαρμογή μιας τουριστικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο βάσει διμερών συμφωνιών είναι απαράδεκτη για το έθνος μας.
Θα είναι μια νέα μάχη στις Βρυξέλλες;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ