Υιοθεσία παιδιού στην Ελλάδα: Τι αλλάζει στην αναδοχή και τις υιοθεσίες [ΒΙΝΤΕΟ]

Υιοθεσία παιδιού στην Ελλάδα: Ξεκίνησε το πρώτο στάδιο των εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τις αναδοχές και τις υιοθεσίες υποστήριξε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» και στον Γιώργο Σιαδήμα στο Kontra.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=s04puL6m4QY&feature=emb_logo
Υιοθεσία παιδιού στην Ελλάδα:  Τα σεμινάρια αυτά όπως τόνισε η νυν υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς με την ολοκλήρωσή τους, οι εκπαιδευόμενοι θα πιστοποιηθούν από το Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να αρχίσουν εντός Μαΐου να εκπαιδεύουν υποψήφιους αναδόχους ή θετούς γονείς και να ξεκινήσει  η ηλεκτρονική διαδικασία του «συνταιριάσματος» με τα παιδιά που είναι ελεύθερα για αναδοχή ή υιοθεσία.
Η διαδικασία εκπαίδευσης των υποψηφίων αποτελεί προϋπόθεση για την εγγραφή τους στο Εθνικό Μητρώο και την ένταξή τους στη διαδικασία «συνταιριάσματος» με τα παιδιά προς αναδοχή ή υιοθεσία. Κάτι που σημαίνει πως η διαδικασία πλέον γίνεται πιο γρήγορη αφού εάν οι ανάδοχοι έχουν τις προϋποθέσεις μέσα σε 18 μήνες μπορεί να έχουν περάσει όλα τα στάδια. Η Δόμνα Μιχαηλίδου όμως μίλησε και για τα προνοιακά επιδόματα. Εως τις 31.5.2020 παρατείνεται η καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος καθώς και του Επιδόματος Στέγασης με στόχο τη διευκόλυνση των δικαιούχων καθώς δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση.
Όσοι είναι μέχρι σήμερα δικαιούχοι με απόφαση που έληγε τον Απρίλιο θα λάβουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το Επίδομα Στέγασης και για τον Μάιο ενώ παράλληλα παρατείνονται τα προγράμματα για ακόμα δυο μήνες.
 real.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ