Οι καταραμένες χρυσές λίρες και οι τέσσερις νεκροί στο Σπήλαιο στο Λουτράκι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

loutraki spilia emakΈχει συγκλονίσει από το πρωί είδηση για τον θάνατο τεσσάρων ανδρών σε σπηλιά στο Λουτράκι. Φαίνεται ότι οι άνδρες – ο νεώτερος των οποίων ήταν 34 ετών – επιχείρησα να βάλουνε Μπρος μια γεννήτρια, κατά άλλες πληροφορίες, να προγραμματίσουν έκρηξη μέσα στο σπήλαιο. Αυτό που προκαλεί ανατριχίλα όμως είναι ο λόγος που φέρονται να βρέθηκαν στο σπήλαιο. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, κυνηγούσαν χρυσές λίρες.

Εάν ετούτο ισχύει, τότε έχουμε άλλο ένα υποτιθέμενο ματωμένο σεντούκι από αυτό το κυριολεκτικά καταραμένο νόμισμα. Καταραμένο, όχι με τα φυσικά, αλλά πρακτικά. Είναι το νόμισμα για το οποίο αδερφός έχει σκοτώσει αδερφό. Φίλος, φίλο. Ολόκληρες γενιές έχουν ξεριζωθεί, με αποκορύφωμα την περίοδο της κατοχής, όπου μικρά παιδιά οδηγούνται στο θάνατο από την πείνα, για να εξοικονομήσουν οι μαυραγορίτες της «λιρίτσες» τους. Στην Μικρασία, έμελλε να στοιχηθούν χτισμένες σε τοίχους, με τους ιδιοκτήτες τους σφαγμένους από τους τσέτες.

Και πόσες άλλες ιστορίες, όλοι έχουμε ακούσει και κάτι. Οι λίρες λοιπόν δεν είναι καταραμένες από κάποια μεταφυσική δραστηριότητα. Είναι καταραμένες από την ίδια την ανθρώπινη απληστία. Έχουν συνδεθεί με τις πιο μαύρες εποχές της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Και φυσικά έχουν τη μεγαλύτερη κατάρα, αυτή του ανθρώπινου εγωισμού, που κυριολεκτικά καταπίνει την ανθρωπότητα. Μοναδικός αντίπαλος, η αγάπη, η αλληλεγγύη, η ανθρώπινη καλοσύνη. Πολυτιμότερα αγαθά από όλες τις λίρες του κόσμου. Τα πραγματικά «ξόρκια» για την κατάρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ