Άνω κάτω… Στα πρόθυρα της διάσπασης η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακάλυπτοι από τη Χαριλάου Τρικούπη οι “4” – Αμφισβητούν τη Γεννηματά -Σιγή και από το Μαξίμου

Πλιάτσικο Μητσοτάκη στο ΠΑΣΟΚ στον επόμενο ανασχηματισμό
Πολιτική θύελλα προκάλεσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της “Εστίας”, για το υπόγειο φλερτ της ΒΔ με τέσσερις εν ενεργεία βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και για την πιθανότητα να τους γίνει πρόταση υπουργοποίησης (Κωνσταντινόπουλος, Γιαννακοπούλου, Πάνας, Κεφαλίδου και Μανιάτης, ο οποίος δεν είναι εν ενεργεία βουλευτής). Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ και κατ επέκτασιν η Χαριλάου Τρικούπη απέφυγε να πάρει επισήμως θέση.
Το δημοσίευμά μας, που σημειωτέον αναφέρεται σε πρωτοβουλία της ΝΔ -η οποία δεν σχολίασε το δημοσίευμα- και όχι σε πρωτοβουλία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, διεψεύσθη με κοινή δήλωση του επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου και των τεσσάρων θιγόμενων βουλευτών. Οι αποχρώσεις όμως στην πολιτική έχουν τη σημασία τους. Άλλο να διαψεύδει το κόμμα κεντρικά μια εφημερίδα -η Χαριλαου Τρικούπη δεν το έκανε- και άλλο οι βουλευτές μέσω ΚΟ. Το ωραιότερο όμως είναι ότι βουλευτές όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επιβεβαίωσαν πλήρως την “Εστία” με τις δηλώσεις τους. Η εφημερίδα μας αποκάλυψε ότι είναι προβληματισμένοι από το φλερτ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και τις δηλώσεις Γεννηματά-Ρέππα (και Καστανίδη). Ακριβώς το ίδιο είπε στον ΣΚΑΪ ο κ.Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος χρησιμοποίησε τον όρο “ΠΑΣΟΚ” που παραπέμπει σε αμφισβήτηση της κ.Γεννηματά που εμμένει στην επωνυμία “ΚΙΝΑΛ”.
Ο κ.Κωνσταντινόπουλος χρησιμοποιών υπαινικτικώς το επίθετο “έξυπνη” από την φράση Γεννηματά “η έξυπνη σοσιαλδημοκρατία σπα τα δεσμά με τον νεοφιλελευθερισμό”, επετέθη εμμέσως στην Πρόεδρό του, στον βουλευτή Χάρη Καστανίδη και στον πρώην βουλευτή Δημήτρη Ρέππα, που τάσσονται εμμέσως υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, ο κ.Κωνσταντινόπουλος δήλωσε: “Με αφορμή συνεντεύξεις στελεχών μας που με ‘έξυπνο’ τρόπο θέτουν ζητήματα διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια συζήτηση που είναι απαξιωτική, αποκαρδιωτική για τον κόσμο μας και αμφισβητεί τον πυρήνα των αποφάσεών μας για την αυτόνομη πορεία μας. Είναι στη λογική ύπαρξης δύο κομμάτων και της εύκολης κυριαρχίας και νίκης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον κ.Τσίπρα”. Ιστότοποι ερμήνευσαν ότι πίσω από αυτή τη φράση του κ.Κωνσταντινόπουλου υποκρύπτεται ευθεία αμφισβήτηση της ηγεσίας της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, με αιτία το τυχόν σχέδιο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κ.Γεννηματά κατηγορείται ότι η συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει την ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη να κερδίσει άνετα.
Όπως και να ‘χει, η “Εστία” δεν ταράσσεται από τις επιθέσεις βουλευτών του ΚΙΝΑΛ. Τα ρεπορτάζ της επιβεβαιώνονται μέσα στο χρόνο. Αντιθέτως, διαπιστώνουμε ότι ταράσσονται τινές στο ΠΑΣΟΚ και “καρφώνονται” επιπολαίως, καθώς εμείς ομιλήσαμε για πρωτοβουλία της ΝΔ να τους “φλερτάρει”. Όχι δική τους. Αυτοενοχοποιήθηκαν! Και αυτοαποκαλύφθηκαν ίσως.
Εφημερίδα “ΕΣΤΙΑ”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ