Τούρκος πρέσβης ο μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ !!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Screenshot_2020-05-16 ELECTION OF THE 75TH PRESIDENT OF THE GENERAL ASSEMBLY - General Assembly of the United NationsΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ 75ου ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Λόγω των συνεχιζόμενων περιορισμών στη διεξαγωγή μεγάλων προσωπικών συναντήσεων ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID 19, ο Πρόεδρος της 74ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης, Α.Ε. Tijjani Muhammad-Bande, πραγματοποίησε  έναν άτυπο διαδραστικό διάλογο με τον υποψήφιο που προτάθηκε από τον Κυβέρνηση της Τουρκίας… Ο Volkan Bozkir, την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 απάντησε και σε ερωτήσεις άλλων εμπλεκομένων.
Ο Τούρκος πρέσβης είναι ο μόνος υποψήφιος για την Προεδρία της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και αναμένεται να εκλεγεί τον Ιούνιο…
Ο Μπόζκιρ, πρώην υπουργός και επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας προτάθηκε για τη θέση τον Φεβρουάριο. Θα αναλάβει αυτήν την τιμητική θέση ως υποψήφιος για πρώτη φορά από την Τουρκία…σε μια περίοδο κατά την οποία ο ΟΗΕ γιορτάζει την 75η επέτειό του το 2020.
Δείτε τις δηλώσεις του Bozkir

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=LWxdMThQ6ac?feature=player_embedded]

Υ.Γ 
Εμείς με τόσα χρόνια προσφοράς στον ΟΗΕ…
δεν είχαμε να προτείνουμε κάποιον κατάλληλο για αυτή την ιδιαίτερα σημαντική θέση;;
Ας δούμε τι είναι η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ….
Ένα φόρουμ πολυμερούς διαπραγμάτευσης Η Γενική Συνέλευση ιδρύθηκε το 1945 σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και κατέχει κεντρική θέση ως το πρωταρχικό αντιπροσωπευτικό όργανο λήψης αποφάσεων και χάραξης πολιτικής των Ηνωμένων Εθνών. Συγκροτείται από το σύνολο των κρατών μελών του Οργανισμού, και αποτελεί ένα μοναδικό φόρουμ για πολυμερείς συζητήσεις για όλο το φάσμα των διεθνών θεμάτων που καλύπτει ο Καταστατικός Χάρτης. Διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη διαδικασία θέσπισης κανόνων και κωδικοποίησης του Διεθνούς Δικαίου.
Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ