Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης

Η 17η Μαΐου έχει οριστεί από την Παγκόσμια Ένωση κατά της Υπέρτασης (World Hypertension League) ως μέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της υπέρτασης, της πολύ διαδεδομένης αυτής «σιωπηλής» νόσου.

Το διευρυμένο θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης 2020 είναι το “Μετρήστε την αρτηριακής σας πίεση, Ελέγξτε τη, Ζήστε περισσότερο”, με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης για την υψηλή αρτηριακή πίεση (BP) σε όλους τους πληθυσμούς σε όλο τον κόσμο.
Η Παγκόσμια Ένωση κατά της Υπέρτασης (World Hypertension League, WHL) ανακοίνωσε ότι θα αναβάλει τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υπέρτασης (WHD) 2020, για τις 17 Οκτωβρίου 2020, λόγω της παγκόσμιας πανδημίας COVID-19.
pagosmia imera kata tis ypertasis2020
Η αρτηριακή υπέρταση, δηλαδή η αυξημένη αρτηριακή πίεση που ασκεί το αίμα στο εσωτερικό τοίχωμα των αρτηριών, είναι μία πάθηση χωρίς συμπτώματα. Για το λόγο αυτό γίνεται πιο επικίνδυνη όταν δεν ελέγχεται, καθώς αποτελεί σημαντικό παράγοντα εμφάνισης σοβαρών και πιθανώς θανατηφόρων παθήσεων. Έτσι, είναι σημαντικός ο τακτικός έλεγχος της πίεσης, από πάσχοντες και μη, για να διασφαλιστεί ο έλεγχος, η πρόληψη, αλλά και η ορθή θεραπεία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ