ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, Ιατρούς, ένστολους κι άλλους! Το όνειρο της Μιράντας πραγματικότητα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

3-proto_252863_205645_type13260

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Μειώσεις μισθών στο Δημόσιο! Μια πολύχρονη απαίτηση της Ελληνικής κοινωνίας – έτσι θα λένε από αύριο τα παπαγαλάκια ????????????-  και των μεγάλων δημοσιογράφων της Ελλάδας γίνεται πραγματικότητα! 


Μισθοί Δημόσιο Επιδότηση: Σε αλλαγές στην μισθοδοσία και στις εισφορές των δημοσίων υπαλλήλων προχωρά η κυβέρνηση, εν μέσω της κρίσης που δημιουργεί η πανδημία, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
η Μιράντα Ξαφα στο #skai_xeftiles
Σχεδιάζεται συγκεκριμένα, η “επιδότηση” μισθών και εισφορών από τον Ιούνιο, ώστε το κράτος να καλύπτει μόνο το μισό και το άλλο μισό να χρηματοδοτείται μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων σε ένα ποσοστό – με ένα 25% τελικά να “χάνεται”. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αναμένεται να υπάρξει “κάλυψη τμήματος του μισθού και των εισφορών των εργαζομένων που θα μπαίνουν σε ευέλικτα σχήματα απασχόλησης”, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για λιγότερη εργασία με λιγότερα χρήματα και στον δημόσιο τομέα, όπως έγινε στον ιδιωτικό. Μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος SURE, προβλέπεται και επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη “νέων” ανέργων, έχοντας στη διάθεσή της ως 2,5 δισ. ευρώ.

Οι δηλώσεις Πεταλωτή για τις μειώσεις δώρων στο Δημόσιο 2011

https://www.dailymotion.com/video/x7tyhbu
Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, το σχέδιο αυτό αφορά κυρίως τους συμβασιούχους, που απασχολούνται με συμβάσεις έργου σε υπουργεία, δήμους, νοσοκομεία, δημόσιους οργανισμούς, νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και ΔΕΚΟ, και εν γένει φορείς της γενικής κυβέρνησης στους οποίους εργάζονται συμβασιούχοι μερικής απασχόλησης. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι μειώσεις θα είναι ανάλογες με τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή θα είναι της τάξης του 25%. Στην ουσία μειώνεται το κόστος της μισθοδοσίας των συμβασιούχων από το Δημόσιο, στο όνομα της διατήρησης θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, με το πρόγραμμα αυτό που βασίζεται σε γερμανικό μοντέλο για την εκ περιτροπής εργασία, το κράτος θα καλύπτει μέρος του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους των εργαζομένων, οι οποίοι θα εργάζονται εκ περιτροπής. Για παράδειγμα ένας μισθωτός που έπαιρνε 1.000 ευρώ θα παίρνει τα μισά. Από τα υπόλοιπα 500 ευρώ το κράτος θα καλύπτει ως το 60%, δηλαδή 300 ευρώ. Έτσι, ο εργαζόμενος θα λαμβάνει 800 ευρώ, δηλαδή θα έχει μείωση 200 ευρώ.
“Οδηγούν την οικονομία σε νέο σπιράλ ύφεσης”
Με αφορμή τα δημοσιεύματα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφέρει πως “η κυβέρνηση της Ν.Δ. εξακολουθεί να είναι προσκολλημένη στις αποτυχημένες συνταγές του πρόσφατου παρελθόντος. Αντί να σταματήσει την επιδότηση της αναστολής συμβάσεων και των μειώσεων μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται τώρα να εφαρμόσει την ίδια καταστροφική πολιτική και στο Δημόσιο”.
Προσθέτει: “Πρόκειται για σχέδιο βγαλμένο απευθείας από τα νεοφιλελεύθερα εγχειρίδια του ΔΝΤ περί εσωτερικής υποτίμησης. Θα οδηγήσει στη μείωση των εισοδημάτων και της αγοραστικής δύναμης όλων των μισθωτών και, κατά συνέπεια, στην κατάρρευση της ιδιωτικής κατανάλωσης. Όλα αυτά, προφανώς, θα έχουν συνέπεια την είσοδο της οικονομίας σε ένα νέο σπιράλ ύφεσης, το οποίο θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα”.
Μία πρώτη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται από τον συνδικαλιστή στην ΑΔΕΔΥ, Γιώργο Πετρόπουλο, ο οποίος αναφέρει:
“Μειώσεις μισθών έως 25% για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, προαναγγέλλουν σήμερα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα. Σύμφωνα με αυτά, οι εργαζόμενοι θα ενταχθούν σε προγράμματα εκ περιτροπής εργασίας και αντί για 50% ο μισθός θα μειώνεται κατά 25% καθώς το υπόλοιπο θα “επιδοτείται” από το πρόγραμμα SURE. Δεν ξέρω αν αυτά τα δημοσιεύματα αποσκοπούν να μετρήσουν αντιδράσεις, αν αυτά που αναφέρονται θα είναι μια από τις πολλές “τεχνολογίες” που θα χρησιμοποιηθούν για να μειωθούν οι μισθοί στο Δημόσιο, αν η μείωση θα είναι 15%-25% η 50%.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ,ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ,ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ
Είναι σίγουρο πάντως πως η απόφαση για μειώσεις μισθών στο Δημόσιο είναι ειλημμένη εδώ και πολύ καιρό και την είχαν εμμέσως παραδεχθεί, τόσο ο Σταϊκούρας όσο και ο Σκυλακάκης σε συνεντέυξεις τους. Μάλιστα, τότε, ως παράταξη Ενωτική Αγωνιστική Εκ-Κίνηση στο Δημόσιο ζητήσαμε την αντίδραση της ΑΔΕΔΥ. Τότε, μέλη του προεδρείου, μας χαρακτήρισαν ως ανεύθυνους που τρομοκρατούμε του εργαζόμενους χωρίς λόγο, προβάλλοντας μάλιστα ως αντεπιχείρημα το ότι ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ρώτησε κάποιον (υφυπουργό, γενικό γραμματέα, σύμβουλο υπουργού, θα σας γελάσω) ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως μειώσεις δεν θα γίνουν!
Είναι σίγουρο πως η απόφαση για μειώσεις μισθών στο Δημόσιο θα συνοδευθεί, από τις άναρθρες κραυγές του κοινωνικού αυτοματισμού. Τότε θα ξεχαστούν και οι “ήρωες” και τα βραδινά χειροκροτήματα. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή τη μείωση, θα τροφοδοτήσει με τη σειρά της ακόμα περισσότερο την ύφεση και τη φτώχεια, θα κλείσει περισσότερα μαγαζιά, θα μειώσει ακόμη περισσότερο τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, θα αυξήσει τις απολύσεις. Το ζήσαμε το 2010-14 και δεν υπάρχει δικαιολογία σε κανέναν πια.Ξέρουμε ότι θα μας πουν, πως τα χρήματα που εξοικονομηθούν από τη δική μας φτώχεια, θα πάνε στους καταστηματάρχες που φυτοζωούν, στους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους που δημιουργεί η ανερμάτιστη πολιτική της ΝΔ. Πρόκειται για ψέμα, ξανά στην παρασιτική ελίτ που λυμαίνεται τη χώρα θα κατευθυνθούν. Με τον ίδιο κυνισμό που προσπάθησαν να βγάλουν λεφτά με τα voucher την ώρα που πέθαιναν άνθρωποι, με την ίδια ξεδιαντροπιά που διπλασίαζαν τις τιμές των φαρμάκων της Novartis το 2012.
ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ-ΣΟΙΜΠΛΕ
Οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, και οι επερχόμενες μειώσεις μισθών και απολύσεις (?) στον Δημόσιο τομέα, δεν επιβάλλονται από την πανδημία. Είναι συνέχεια των πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα πρώτα χρόνια του Μνημονίου, είναι επιλογή της κυβέρνηση της ΝΔ και του Κ Μητσοτάκη απλά άλλαξε το πρόσχημα”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ