Να μην περιμένουν θερμό επεισόδιο για να παρέμβουν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ με θερμό επεισόδιο η κατοχική Τουρκία. Την τελευταία περίοδο ακολουθεί μια νέα προσέγγιση, που ενισχύει τις παράνομες και παράλογες διεκδικήσεις της σε βάρος του ελληνισμού.

Αμφισβητεί την αρμοδιότητα των ελληνικών Αρχών να εκδώσουν τις σχετικές NAVTEX, γι αυτό και για δυο ασκήσεις της (στο Αιγαίο και στο Καστελόριζο), υποστήριξε ότι οι περιοχές ανήκουν στην αρμοδιότητα των τουρκικών Σταθμών έκδοσης NAVTEX στην Σμύρνη και στην Αττάλεια.
ΠΡΟ ημερών ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος σε παρέμβαση του σε αξιωματούχους του ΝΑΤΟ ανέδειξε την επικίνδυνη συμπεριφορά της Τουρκίας και τις συνεχείς προκλήσεις της σε Αιγαίο και Έβρο, καθώς και στην ανατολική Μεσόγειο. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επιπρόσθετα, αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απαράδεκτη και πέραν πάσης λογικής παρενόχληση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο ίδιος με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο από μαχητικά αεροσκάφη της κατοχικής Τουρκίας, κατά την επίσκεψη τους σε ακριτικά νησιά της χώρας μας στο ανατολικό Αιγαίο.
ΕΙΝΑΙ προφανές πως η τουρκική πλευρά βρίσκεται σε επιθετική διάταξη και συντηρεί το κλίμα έντασης. Αυτό είναι σαφώς ένα επικίνδυνο παιχνίδι με τη φωτιά. Οι καθημερινές αερομαχίες στο Αιγαίο δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε ατύχημα. Αυτό θα είναι μια άκρως αρνητική εξέλιξη. Ποιος όμως, παρεμβαίνει προς την κατεύθυνση της Τουρκίας; Το ΝΑΤΟ; Η Ευρωπαϊκή Ένωση; Όταν δεν αισθάνεται πίεση η κατοχική δύναμη γιατί να σταματήσει τις προκλητικές ακραίες της ενέργειες; Η παθητική στάση την ενθαρρύνει να συνεχίσει. Αυτό δεν το αντιλαμβάνονται οι διεθνείς Οργανισμοί;
ΑΥΤΗ η τακτική, της ανοχής και της παθητικής στάσης οδηγεί στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ. Αυτή η παθητική τακτική οδηγεί την Τουρκία να προβαίνει σε κινήσεις, όπως εκείνη με το Μνημόνιο με το καθεστώς της Τρίπολης.
Ένα μνημόνιο το οποίο έχει αποδομήσει το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών με επιστολή που στάλθηκε, διά του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβη Ανδρέα Μαυρογιάννη. Το Μνημόνιο χαρακτηρίζεται «παράνομο εργαλείο που κατασκευάζει ένα ανύπαρκτο θαλάσσιο σύνορο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης εις βάρος των δικαιωμάτων και των συμφερόντων τρίτων κρατών». Στην επιστολή επισημαίνεται η προφανής παραβίαση των αρχών του συμβατικού και εθιμικού Δικαίου της Θάλασσας με την «διαγραφή» των νησιών από τον χάρτη , προκειμένου να «αναδιαμορφώσει την γεωγραφία». Η Λευκωσία επίσης καταγγέλλει το γεγονός ότι η Τουρκία εμφανίζει χάρτη της Κύπρου με την αποσχιστική οντότητα του ψευδοκράτους («ΤΔΒΚ»). Το ψευδοκράτος εμφανίζεται ως «κράτος». Απάντηση σε αυτό συνιστούν όλες οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ όπως και διεθνών δικαστηρίων.
ΟΣΟ ανενόχλητα η Τουρκία προχωρεί στην υλοποίηση των σχεδιασμών της, τόσο δεν θα έχει κανένα λόγο να μην ολοκληρώσει εφαρμόσει την επεκτατική της πολιτική. Όσο ανενόχλητη «προελαύνει», δεν θα έχει λόγο να συνετισθεί και να υιοθετήσει πρακτικές που εφαρμόζονται στην πολιτική και τη διπλωματία διεθνώς.
Γνωρίζουμε πως αυτή είναι η Τουρκία. Εμείς την βιώνουμε και τη ξέρουμε. Αναμένουμε να την αντιληφθούν και οι υπόλοιποι και να παρέμβουν αποτελεσματικά προς την κατεύθυνση της κατοχικής Τουρκίας. Και να μην περιμένουν να συμβεί ένα ατύχημα, ένα θερμό επεισόδιο για να παρέμβουν.
philenews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ