17/09/2021

Σφοδρή επίθεση της Μαριέττας Γιαννάκου κατά των δικαστών!

Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κυρία Μαριέττα Γιαννάκου και την ένωση δικαστών και εισαγγελέων. Όλοι από μία εξαιρετικά σκληρή αναφορά της κυρίας Γιαννάκου την περασμένη εβδομάδα στην επιτροπή Δημόσιας τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, όπου κατηγόρησε τους δικαστές ότι δεν θυσίασαν τίποτα τους δύσκολους καιρούς των μνημονίων. Η απάντηση της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων ήταν εξαιρετικά σκληρή, έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει τις δηλώσεις της βουλευτού ως προκλητικές και ψεύδη! Διάβασε τι είπε η βουλευτής στην ομιλία της:

«Από τότε που πήγα στο δημοτικό σχολείο, θυμάμαι τους εκάστοτε πρωθυπουργούς να υπόσχονται προ των εκλογών ότι θα διπλασιάσουν τους μισθούς των δικαστών. Κατά τη διάρκεια της κρίσης και των μνημονίων είδαμε το Δικαστικό Σώμα να αρνείται να συμβάλει στις δυσκολίες που περνούσε ελληνικός λαός και βέβαια δεν θέλω να περιγράψω. Άλλωστε, και εγώ μετείχα σε κυβέρνηση η οποία τελικά έδωσε απίστευτα ποσά στους δικαστές». Η βουλευτής της ΝΔ είχε μιλήσει τότε και για «δεύτερες σκέψεις» στις περιπτώσεις που οι δικαστές «δικάζουν για τον εαυτό τους».

Η ένωση δικαστών και εισαγγελέων καταδίκασε τις δηλώσεις της κυρίας Γιαννάκου λέγοντας ότι Δικαστές και εισαγγελείς θεωρούμε ότι η τοποθέτηση της κ. Γιαννάκου «δεν είναι τυχαία. Λειτουργεί τροχιοδεικτικά και αυτό πρέπει να προβληματίζει όχι μόνο δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, αλλά όλους τους μισθωτούς εργαζόμενους. Τους συναδέλφους πρέπει να τους προβληματίζει επιπρόσθετα η χρονική συγκυρία της πραξικοπηματικής κίνησης των εννέα μελών του δ.σ. για διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ένωση σήμερα, που διακυβεύονται κρίσιμα ζητήματα για το Δικαστικό Σώμα» καταλήγει η ένωση δικαστών και εισαγγελέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ