19/09/2021

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: «ΟΧΙ» στο νομοσχέδιο της Κεραμέως από ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Σήμερα, Τρίτη 19 Μαΐου, έχει καλεστεί το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο των με τη συμμετοχή των πανελλαδικών ομοσπονδιών των ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, ενώ στη συγκέντρωση καλούν πλήθος άλλων συλλόγων, φορέων και σωματείων. Το κάλεσμα για προσυγκέντρωση στα Προπύλαια είναι στις 13.00. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την απόσυρση του νέου εκπαιδευτικού νομοσχεδίου, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση εν μέσω πανδημίας και επιβολής αυστηρών περιοριστικών μέτρων, κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατικούς σχεδιασμούς του υπουργείου και έλλειψη πνεύματος διαλόγου.
Υπενθυμίζεται ότι μετά από τις σφοδρές αντιδράσεις εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών αποσύρθηκαν οι διατάξεις για τις εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Λύκεια, καθώς και η αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη. Ισχυρές αντιδράσεις προκαλεί και η θέσπιση ηλικακού ορίου για την φοίτηση στα ΕΠΑΛ, δημιουργώντας σκέψεις για απόσυρση και του εν λόγω άρθρου. Με το σύνθημα «η τάξη δεν θα μετατραπεί σε ριάλιτι» οι εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν, επίσης, κατά της τροπολογίας Κεραμέως για τοποθέτηση καμερών στα σχολεία, κάνοντας λόγο για μέτρο που παραβιάζει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ εκφράζουν ενστάσεις για την παιδαγωγική και εκπαιδευτική αξία της αναμετάδοσης μαθημάτων.
 
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η ΟΙΕΛΕ με κατεπείγουσα αίτηση ζητά  να δοθεί στη δημοσιότητα η Εκτίμηση Αντικτύπου σχετικά με τη ρύθμιση για την απευθείας μετάδοση μαθημάτων, εκφράζοντας ανησυχία για το ενδεχόμενο σοβαρών και συστηματικών παραβιάσεων της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ