21/09/2021

Κεραυνοί δικαστών κατά της κυβέρνησης: Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που απειλείται η δημοκρατία στον δικαστικό συνδικαλισμό!

Γενικεύεται ο “πόλεμος” στο εσωτερικό της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ενώ με την πλευρά του προέδρου της Χριστόφορου Σεβαστίδη και των πεντε συμβούλων του, που, επιμένουν στη διενέργεια εκλογών, όπως προβλέπει το καταστατικό της, τάχθηκε και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, που σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «προσβολή της δημοκρατικής αρχής του εκλέγειν που θίγει βάναυσα το κύρος

των Δικαστικών Ενώσεων», επισημαίνοντας ότι είναι «η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που απειλείται με τέτοιο τρόπο η δημοκρατία στο δικαστικό συνδικαλισμό».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
«Αποτελεί πάγια πρακτική της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών να μην υπεισέρχεται στα εσωτερικά ζητήματα μιας άλλης δικαστικής Ένωσης. Οφείλει όμως να εκφράσει την αντίθεσή της σε οποιαδήποτε προσπάθεια παρεμπόδισης της διεξαγωγής των προβλεπόμενων στο Καταστατικό της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αρχαιρεσιών με πρόσχημα λόγους δημόσιας υγείας (αν και υπάρχει άδεια από τον ΕΟΔΥ) που οδηγεί τη μεγαλύτερη Δικαστική Ένωση σε διορισμένη Διοίκηση. Η προσβολή της δημοκρατικής αρχής του εκλέγειν θίγει βάναυσα το κύρος των Δικαστικών Ενώσεων και θέτει σε κίνδυνο τον ίδιο το δικαστικό συνδικαλισμό, που κατακτήθηκε με αγώνες. Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που απειλείται με τέτοιο τρόπο η δημοκρατία στο δικαστικό συνδικαλισμό. Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν αφορά μόνο την ομαλή επαναφορά στις κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες των πολιτών, αλλά, προεχόντως, στην ανάκτηση της, θεμελιώδους για την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτικού  βίου, ευχέρειάς τους να συμμετέχουν στα κοινά, με κομβική εκδήλωσή της τη συλλογική έκφραση μέσα από εκλογικές διαδικασίες.

https://dikografies.blogspot.com/2020/05/blog-post_19.html
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ