Το μέτωπο των "4" δεν κάνει βήμα πίσω – Μόνο ΔΑΝΕΙΑ στις πληττόμενες από τον κορονοϊό χώρες

“Κόκκινη κάρτα” στο σχέδιο Μακρόν-Μέρκελ: “Να βοηθήσουμε με δάνεια, όχι με επιχορηγήσεις”

Πρόταση-πυροτέχνημα από Μέρκελ και Μακρόν για ευρωπαϊκό «ταμείο ανάκαμψης»
Κατά των μη επιστρεπτέων επιχορηγήσεων προς τα πλέον πληττόμενα από την πανδημία του κορονοϊού κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τάχθηκε ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, αντιπροτείνοντας βοήθεια μέσω δανείων, μετά τις διαβουλεύσεις που είχε χθες το βράδυ με τους ομολόγους του, πρωθυπουργούς της Δανίας, της Ολλανδίας και της Σουηδίας.
“Είχαμε μια καλή ανταλλαγή απόψεων με τους πρωθυπουργούς Δανίας, Ολλανδίας και Σουηδίας εν όψει της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον αναθεωρημένο Προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, τόνισε ο επικεφαλής της αυστριακής κυβέρνησης μέσω Twitter.
“Η θέση μας παραμένει αμετάβλητη. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τις πλέον πληττόμενες χώρες με δάνεια. Αναμένουμε ο επικαιροποιημένος Προϋπολογισμός της Ε.Ε. περισσότερο να αντανακλά τις νέες προτεραιότητες παρά να αυξάνει το “ταβάνι” των δαπανών”, υπογράμμισε ο συντηρητικός Αυστριακός ηγέτης.
Η θέση Κουρτς αποτελεί έτσι επί της ουσίας την απόρριψη του κοινού σχεδίου που ανακοίνωσαν το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, το οποίο περιλαμβάνει Ταμείο 500 δισ. ευρώ το οποίο θα έχει ως αντικείμενο τις επιχορηγήσεις και όχι τα δάνεια προς κράτη μέλη των οποίων η οικονομική ζωή έχει πληγεί ισχυρότερα από την πανδημία του κορονοϊού.
“Είναι προς το συμφέρον όλων των ευρωπαϊκών χωρών να συμμετάσχουν σ’ αυτή την πρωτοβουλία …. αν δεν υπάρξει αυτή η ώθηση, κανένας δεν θα μπορέσει να βγει απ’ αυτό”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λεντριάν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI.
πηγή: capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ