Εισαγγελέας "ξέχασε" ΕΞΙ (6) φακέλλους εξοπλιστικών του Γιάννου ενώ αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος με εγγύηση… πίστωση!

Ο Γιάννος Παπαντωνίου είχε προφυλακιστεί, γιατί έτσι έκρινε η δικαιοσύνη. Τελικά με εγγύηση 150.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών θα μπορούσε να βγει από την φυλακή.  Όμως ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχε δηλώσει ότι παρέμενε κρατούμενος προσωρινά διότι δεν είχε τη δυνατότητα να πληρώσει το ποσό της εγγύησης.
Τελικά όμως, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ δόθηκε…. πίστωση να βρεθεί κάποιος προφυλακιστέος εκτός φυλακών, με προθεσμία μέχρι την 1η Ιουλίου 2020 να καταβάλει το ποσό της εγγυοδοσίας.
ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΤΙΟΥ (1)
Όμως τα περίεργα δεν τελειώνουν εδώ.
Οχι έναν, όχι δύο… αλλά έξι ντοσιέ που περιείχαν χιλιάδες έγγραφα για το σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά, το οποίο είχε ως κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου, είχαν… ξεμείνει στο γραφείο της πρώην εισαγγελέως, ενώ έπρεπε να είχαν προωθηθεί στην ανακρίτρια  που ερευνούσε την υπόθεση.
Η υπόθεση είναι, φυσικά, γνωστή. Δημοσιοποιήθηκε πρώτη φορά την άνοιξη του 2017 και, όπως έχει γραφτεί, οδήγησε – μεταξύ πολλών άλλων – στην επιστολή παραίτησης του εισαγγελικού λειτουργού. Εκείνο, όμως, που δεν έγινε ποτέ γνωστό είναι τι είδους έγγραφα περιείχαν εκείνα τα ντοσιέ, που «ξέχασαν».
ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Κι όμως, το περιεχόμενο των ντοσιέ είναι πραγματικά αποκαλυπτικό. Σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο, που περιήλθε σε γνώση της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», σε ένα από αυτά τα ντοσιέ (ένα μαύρο, που έφερε την ετικέτα «διάφορες συμβάσεις») φαίνεται πως είχε ξεχάσει να στείλει στην ανακρίτρια και έγγραφα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε σχέση με το σκάνδαλο Siemens. Συγκεκριμένα,  είχε ξεχάσει να στείλει έγγραφα από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών κι Επενδύσεων, από τη Διεύθυνση Αμυντικών Προγραμμάτων και Κύριων Συμβάσεων και από το Τμήμα Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων Στρατού Ξηράς (ΣΞ) με θέμα «Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων για τη διεύρυνση της υπόθεσης Siemens».
ΚΩΣΤΑΣ-ΣΗΜΙΤΗΣ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΑΚΗΣ-ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ-ΓΙΑΝΝΟΣ-ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΘΟΔΩΡΟΣ-ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ-ΤΑΣΟΣ-ΜΑΝΤΕΛΗΣ
Είχε ξεχάσει ακόμη να στείλει στην ανακρίτρια ένα γαλάζιο ντοσιέ με διάφορα έγγραφα, που περιείχαν στοιχεία εταιριών οι οποίες δραστηριοποιούνται στα αμυντικά συστήματα. Είχε ξεχάσει να στείλει ένα μπλε ντοσιέ που έφερε την ετικέτα «υποβρύχια». Είχε ξεχάσει, τέλος, να στείλει έναν κόκκινο φάκελο με λάστιχο, αλλά χωρίς ετικέτα, που περιείχε διάφορες συμβάσεις αντισταθμιστικών ωφελημάτων, ο οποίος περιείχε επίσης σημαντικές συμβάσεις μεταξύ του Δημοσίου και εταιριών.
ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Στην κατάθεσή της στην προανακριτική επιτροπή που εξετάζει το σενάριο της πολιτικής σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis   μνημόνευσε φυσικά την ιστορία, η οποία αποκαλύφθηκε όταν ήρθε στο φως τον Μάρτιο του 2017 η καταγγελία της κ. Ζαμανίκα, την οποία είχε κάνει τον Ιανουάριο εκείνου του έτους, για το υλικό το οποίο δεν είχε παραλάβει.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ