Η Johnson & Johnson, ο καρκίνος και μία φρικτή ιστορία συγκάλυψης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σταματά να πουλά την πούδρα στην Αμερική και στον Καναδά, συνεχίζει όμως να την πουλά διεθνώς!
O πολυεθνικός κολοσσός Johnson & Johnson είναι αντιμέτωπος με 16.000 αγωγές σε όλο τον πλανήτη, αναφορικά με την πρόκληση καρκίνου σε γυναίκες – κατά την  πλειοψηφία τους – που έκαναν χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος. Μπορούμε

όλοι να συνειδητοποιήσουμε την φρίκη που προκαλεί ο αριθμός και μόνο των αγωγών. Φανταστείτε στο παρελθόν πόσοι μπορεί να έχασαν τη ζωή τους, μέχρι κάποιος να καταλάβει την σύνδεση του προϊόντος με την εμφάνιση καρκίνου. Η απόφαση του δικαστηρίου στην Αμερική ήταν κόλαφος για την εταιρεία που κλήθηκε να πληρώσει αρκετά δισεκατομμύρια ως αποζημίωση σε 22 γυναίκες, έξι από τις οποίες είχαν ήδη πεθάνει λόγω της πολυετούς δικαστικής αντιδικίας. Οι δικηγόροι κάνουν λόγο για μία φρικτή ιστορία συγκάλυψης από την πλευρά της εταιρείας, η οποία αρνείται συστηματικά να παραδεχτεί την ευθύνη της, με αποτέλεσμα το προϊόν να συνεχίσει να κυκλοφορεί ανεξέλεγκτο. Έτσι φτάσαμε και στον ιλιγγιώδη αριθμό των 16000 αγωγών.

Ενώ υπάρχουν ήδη νέες ποινικές διώξεις κατά της εταιρείας σε διάφορες πολιτείες λόγω της ανεξέλεγκτης συνταγογράφησης αναλγητικών σκευασμάτων που περιέχουν όπιο. Η λεγόμενη «κρίση των οπιούχων», που μαστίζει την Αμερική.

Εδώ λοιπόν γεννιέται ένα τεράστιο ερώτημα. Στην Ελλάδα θα συνεχίσει η εταιρεία να διακινεί το συγκεκριμένο προϊόν; Αναμένουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ