Έψαχναν…πετονιά για να βγάλουν από την κάλπη το ψηφοδέλτιο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκηνές απείρου κάλλους, αλλά και ευτελισμός της Βουλής στην ψηφοφορία για την Προκαταρκτική. «Όπλο» για τον Παπαγγελόπουλο σε τυχόν παραπομπή του θεωρούν το γεγονός νομικοί κύκλοι.
Από …επαγγελματική διαστροφή ακούσαμε το βίντεο με τα όσα συνέβησαν στην ψηφοφορία για την επέκταση του κατηγορητηρίου κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση Νovartis, όταν ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης έριξε ασφράγιστο ψηφοδέλτιο στην κάλπη!

Του Βασίλη Σκουρη ieidiseis.gr
Οι διάλογοι είναι πραγματικά …απολαυστικοί και δείχνουν την υπευθυνότητα ορισμένων βουλευτών της πλειοψηφίας ΝΔ-ΚΙΝΑΛ, αλλά και την περιφρόνησή τους (όσο βαριά και αν είναι η λέξη) προς τη δημοκρατία και τον Κανονισμό της Βουλής. Οι διάλογοι είναι, άλλωστε, πολύ πιο ενδεικτικοί και από την ίδια την πράξη του ανοίγματος της κάλπης για να τοποθετηθεί σε φάκελο το ψηφοδέλτιο του Σταύρου Καλογιάννη, που έπεσε χωρίς να είναι μέσα σε φάκελο!
«Δεν θα το καταλάβουν»(!), είπε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ – και ψηφολέκτης από ότι καταλάβαμε στη συγκεκριμένη ψηφοφορία, μαζί με τον Βασίλη Γιόγιακα της ΝΔ- γιώργος Αρβανιτίδης.
Πιο… πρακτικός ο Γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Κεγκέρογλου ακούγεται να …διαπιστώνει ότι «δεν βγήκε φωτογραφία ότι ψήφισε» -και, συνεπώς, μπορεί να γίνει ότι νάναι και ας μην έχει σχέση με τον Κανονισμό της Βουλής! (και η αλήθεια είναι πως φωτογραφία δεν βγήκε, ήταν όμως ανοιχτό το κύκλωμα της Βουλής και η κάμερα τα κατέγραψε όλα)!
Οι διάλογοι έγιναν όμως και …χαριτωμένοι όταν έφτασε κατεπειγόντως ο Πρόεδρος της Βουλής:
Κώστας Τασούλας: Πώς ανοίγει; (σσ: η κάλπη)
Βασίλης Κεγκέρογλου: Με ανοιχτήρι!
Και εκεί ακούγεται η φράση που τα ξεπερνάει όλα:
-Μήπως έχουμε πετονιά;
Οι παραπάνω διάλογοι και η όλη διαδικασία ευτελίζουν το θεσμό, καθιστούν όμως και νομικά άκυρη την όλη διαδικασία. Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητάει ακύρωση της διαδικασίας, είναι όμως φανερό ότι δεν ζητάει επανάληψή της γιατί το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο και θα νομιμοποιεί τη διαδικασία. Ενώ τώρα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι που συνομίλησαν με τα «Παιχνίδια Εξουσίας», θα μπορεί να χρησιμοποιήσει εάν θελήσει το «άκυρον» της διαδικασίας στη νομική φάση που θα ακολουθήσει την παραπομπή της υπόθεσής στη δικαιοσύνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ