Τουρισμός με λίστα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δυναμική επανεκκίνηση του τουρισμού επιδιώκει η κυβέρνηση με την απελευθέρωση των διεθνών πτήσεων προς το “Ελευθέριος Βενιζέλος” και το άνοιγμα των καταλυμάτων, από τις 15 Ιουνίου.

Οι επισκέπτες θα μετακινούνται χωρίς να είναι υποχρεωτικά τα διαγνωστικά τεστ αλλά μόνο δειγματοληπτικά και χωρίς περίοδο καραντίνας.
Πρώτο βήμα, η έναρξη του εσωτερικού τουρισμού την 1η Ιουνίου, στις 29 Μαΐου με το άνοιγμα των camping και των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας.
Πριν από το τέλος του μήνα, ο ΕΟΔΔΥ θα δώσει τη λίστα με τις ασφαλείς χώρες, απ` όπου μπορούμε να δεχτούμε τουρίστες, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κράτη, δήλωσε στην ΕΡΤ, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα των χωρών που θα έχουν «ελευθέρας» στις 15 Ιουνίου για την Ελλάδα περιλαμβάνονται η Κύπρος, το Ισραήλ, η Βουλγαρία, η Βόρεια Μακεδονία, η Σερβία, η Ρουμανία, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Δανία, η Ουγγαρία, η Αλβανία.
Η απελευθέρωση των πτήσεων εξωτερικού προς την Ελλάδα θα γίνει σε τρία στάδια.
Την Τετάρτη 1η Ιουλίου τίθεται σε ισχύ το δεύτερο στάδιο απελευθέρωσης πτήσεων από το εξωτερικό προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας, ενώ στις 15 Ιουλίου αναμένεται, στο τρίτο στάδιο, να αρθούν όλοι οι εναπομείναντες περιορισμοί.
Από τις απευθείας πτήσεις στα ελληνικά νησιά θα εξαιρεθούν εγκαίρως οι χώρες με αρνητικά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας χθες σε ερώτηση για την ανησυχία από την έλευση τουριστών μόνο με δειγματοληπτικούς ελέγχους, σημείωσε πως μεσολαβούν 40 ημέρες «για να προετοιμαστούμε με συγκεκριμένα δομικά, συμβατικά, ψηφιακά εργαλεία και με την ίδια ευθύνη που εξασφαλίσαμε διαδικασίες στεγανοποίησης και ανάσχεσης της πανδημίας το προηγούμενο διάστημα, με την ίδια συνέπεια θα εγγυηθούμε και τους όρους ασφάλισης του γενικού πληθυσμού από το άνοιγμα του τουρισμού» ανέφερε.
Πρόσθεσε ότι «δεν θα πρέπει να υπάρχει οποιαδήποτε ανησυχία σε σχέση με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. Οι δειγματοληψίες και οι έλεγχοι θα είναι και ενδελεχείς και αυστηροί όπου χρειαστεί, προκειμένου να παραμείνει ασφαλής ο γενικός πληθυσμός», είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ