20/04/2021

Δήλωση Σαρκοζί με πολλαπλές ερμηνείες

Array

«Σε μια δημοκρατία δεν αποφασίζει ο δρόμος, αλλά η κάλπη», δήλωσε o Νικολά Σαρκοζί αναφερόμενος στα ελληνικά γεγονότα των τελευταίων ημερών, κατά τη διάρκεια του απολογισμού της γαλλικής προεδρίας (!!!).
«Αγαπώ την Ελλάδα πάρα πολύ, όπως πολύ καλά το ξέρετε…λυπήθηκα πραγματικά όταν είδα τις σκηνές που είδαμε όλοι στους δρόμους των Αθηνών. Για το σύνολο των Ευρωπαίων, η Ελλάδα είναι η εικόνα του πολιτισμού….όταν βλέπουμε τέτοιου είδους βίαιες συγκρούσεις, λεηλασίες, πλιάτσικο σε μία χώρα σαν την Ελλάδα, πραγματικά αυτό συγκινεί και ταράζει όλο τον κόσμο».
Σε ερώτηση  αν υφίσταται φόβος μήπως συμβούν τέτοιες κινητοποιήσεις και σε άλλες χώρες, ο Γάλλος πρόεδρος απάντησε: «η απάντηση είναι προφανής».
Υπενθύμισε τέλος ότι όταν ο ίδιος ήταν υπουργός εσωτερικών είχε να αντιμετωπίσει 25 συνολικά εξεγέρσεις. «Πώς θα μπορούσα να πω ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι πρωτοφανές» αναρωτήθηκε (www.antinews.gr)
Οι δηλώσεις αυτές του Νικολά Σαρκοζί μπορούν να ερμηνευθούν ως στήριξη της κυβέρνησης σε μια πολύ δύσκολη στιγμή όταν τα διεθνή μέσα στηλιτεύουν την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Ο Σαρκοζί βεβαίως γνωρίζει ότι μέρος αυτής της κατάστασης οφείλεται στις επιμέρους αποφάσεις της κυβέρνησης για τα εξοπλιστικά προγράμματα, με αιχμή του δόρατος την απόκτηση των νέων πυραύλων Σκάλπ – Ναβάλ, βεληνεκούς 1000 χιλιομέτρων! Αυτό το υπερόπλο, συγγενές με τους Αμερικανικούς Τόμαχωκ, διατίθεται για πρώτη φορά εκτός Γαλλίας και δίνει τεράστιο επιχειρησιακό πλεονέκτημα αφού ενεργοποιείται και από φρεγάτες. Παρόμοια όπλα διαθέτουν ελάχιστες χώρες όπως Οι ΗΠΑ, Γαλλία, Ρωσία, Ισραήλ και Κίνα.
Αυτονόητη λοιπόν η προσεκτική μεν, ξεκάθαρη δε στήριξη του Σαρκοζί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ