8/05/2021

Φαλίρισε ακόμα και ο κολοσσός Hertz! Μπας και έχει δίκιο Τραμπ και όντως οι Κινέζοι διέλυσαν την Αμερική;

Η αιωνόβια εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz Global Holdings Inc (HTZ.N), υπέβαλε αίτηση για προστασία από πτώχευση, αφού η επιχείρησή της αποδεκατίστηκε λόγω κοροναϊού και οι συνομιλίες με πιστωτές απέτυχαν να οδηγήσουν στην απαραίτητη στήριξη.

Το διοικητικό συμβούλιο της Hertz ενέκρινε την αίτηση της εταιρείας που ζητούσε προστασία του Κεφαλαίου 11 σε δικαστήριο πτώχευσης των ΗΠΑ στο Ντελαγουέρ, σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου. Οι διεθνείς περιοχές λειτουργίας της, όπως η Ευρώπη, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, δεν συμπεριλήφθηκαν στις διαδικασίες των ΗΠΑ, δήλωσε η εταιρεία.
Με χρέος σχεδόν 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων και περίπου 38.000 υπαλλήλους παγκοσμίως μέχρι το τέλος του 2019, η Hertz συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών που έχουν καταστραφεί από την πανδημία.
Η κρίση της δημόσιας υγείας προκάλεσε επίσης χείμαρρους πτώχευσης ή προετοιμασίας για του Κεφάλαιο 11 μεταξύ εταιρειών που εξαρτώνται από τη ζήτηση των καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένων των λιανοπωλητών, των εστιατορίων και των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου.
reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ