Αλέξης Τσίπρας : Σήμερα το απόγευμα στο Ζάππειο η παρουσίαση του επικαιροποιημένου προγράμματος Μένουμε Όρθιοι ΙΙ [vid]

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ Μένουμε Όρθιοι: Το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» που είχε παρουσιάσει η αξιωματική αντιπολίτευση κατά την διάρκεια της καραντίνας σήμερα παρουσιάζεται επικαιροποιημένο στα πεδία της εργασίας, των επιχειρήσεων και στο εισόδημα έκτακτης ανάγκης
ΣΥΡΙΖΑ Μένουμε Όρθιοι: Το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» παρουσιάζει σήμερα το απόγευμα στο Ζάππειο Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας. Η παρουσίαση είναι προγραμματισμένη για τις 18:30. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του προγράμματος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού και του lockdown και την εξειδίκευση ανά τομέα θα κάνουν οι αρμόδιοι τομεάρχες της Κ.Ο., Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Έφη Αχτσιόγλου, Οικονομίας Νίκος Παππάς και Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ποιο ήταν το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι Ι»
 
 
Ποιο ήταν το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι Ι» είχε παρουσιαστεί στις 6 Απριλίου 2020 εν μέσω του lockdown από τον πρόεδρο το ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι Ι», είναι ένα «γενναίο εμπροσθοβαρές πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας σε ορίζοντα έξι μηνών, ύψους 26 δισ. ευρώ», για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας κορονοϊού σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τους τομεάρχες Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας του κόμματος, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Νίκο Παππά, Έφη Αχτσιόγλου. «Σήμερα το δίλημμα είναι: Μένουμε όρθιοι με γενναία μέτρα στήριξης της οικονομίας τώρα ή αύριο όταν τελειώσει η πανδημία αντικρίζουμε συντρίμμια και μπαίνουμε σε νέες εθνικές περιπέτειες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις 6 Απριλίου. Όπου υπογράμμισε ότι η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να μείνουμε όρθιοι, με γενναία μέτρα στήριξης της οικονομίας τώρα, ακριβώς επειδή υπάρχει η δυνατότητα να γίνει, κυρίως με την αξιοποίηση μέρους του “μαξιλαριού” των 37 δισεκατομμύρια ., «το μεγάλο μας όπλο που έχουμε δημιουργήσει για μια έκτακτη ανάγκη, και αυτή είναι τώρα».
 
 
Οι τρεις άξονες του επικαιροποιημένου προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ»
Εργασία Ως προς την εργασία τα μέτρα που προτείνονται έχουν στρατηγικό προσανατολισμό εκ διαμέτρου αντίθετο με τη στρατηγική της κυβέρνησης: την προστασία των εργαζομένων, τη διατήρηση της διαπραγματευτικής τους δύναμης και των μισθών και την ανατροπή των τάσεων απορρύθμισης της αγοράς εργασίας. Πρέπει να προληφθεί ένα μεγάλο κύμα ανεργίας και να μην υπάρξουν μειώσεις μισθών. Γι’ αυτόν τον λόγο προτείνεται μια δέσμη μέτρων στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων με προϋπόθεση τη διατήρηση των θέσεων και σχέσεων εργασίας στα επίπεδα που είχαν διαμορφωθεί τον Φεβρουάριο του 2020. Πριν δηλαδή από την κρίση του κορονοϊού. Η βάση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ είναι:
Η κάλυψη στο 100% του μισθού του εργαζομένου και η διατήρηση της σχέσης εργασίας του, όπως αυτά ήταν διαμορφωμένα τον Φεβρουάριο του 2020.
Το Δημόσιο να καλύψει πλήρως το μέρος του μισθού που αδυνατούν να καλύψουν οι επιχειρήσεις.
Επιχειρήσεις Αποφασιστικής σημασίας για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η στήριξη των επιχειρήσεων, και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων, προκειμένου να ενισχυθούν η ζήτηση και η προσφορά στην αγορά. Το βασικό πακέτο μέτρων έχει οριζόντιο χαρακτήρα και καλύπτει το σύνολο των πληττόμενων επιχειρήσεων.
Εισόδημα έκτακτης ανάγκης. Στην αξιωματική αντιπολίτευση επαναλαμβάνουν σε κάθε τόνο πως η έλλειψη στήριξης της εργασίας και των επιχειρήσεων στην πρώτη φάση της πανδημίας έχει αποτέλεσμα τη ραγδαία επιδείνωση της ύφεσης και της ανεργίας, γεγονός που καθιστά αναγκαία τη θεσμοθέτηση ενός διευρυμένου πλέγματος κοινωνικής προστασίας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η πρόταση για το εισόδημα έκτακτης ανάγκης.
ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ