Τι λέει ο Τούρκος Πρέσβης για τον #Εβρο; Πέφτει πάλι τουρκικό δούλεμα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτος ο τούρκος πρέσβης, εξαπατά το πανελλήνιο, γιατί εδώ βρίσκεται, προσπαθώντας να βαφτίσει μία ξεκάθαρη αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης, μία συνοριακή αμφισβήτηση όπως φάνηκε από την επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού υπέξ, ως τεχνικό ζήτημα! Όχι κύριοι, δεν τρώμε κουτόχορτο. Δεν υπάρχει ούτε τεχνικό ζήτημα, ούτε συνοριακή διαφωνία. Το έδαφος είναι ελληνικό.
“Τεχνικό ζήτημα” και όχι “συνοριακή διαφωνία” χαρακτήρισε την κατάσταση στον Έβρο ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα -Ρίχνουν τους τόνους, ή ρίχνουν στάχτη στα μάτια;

Καταρχήν, για ποιο λόγο η Τουρκία (ασχέτως αν έχει μπει, ή όχι, σε ελληνικό έδαφος) δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τη μικρή έκταση του «Μελισσοκομείου» στις Φερές Έβρου;
Σύμφωνα με κάποιους ειδικούς, γιατί δεν θέλει το έδαφός του να καθαριστεί από τις ελληνικές αρχές και να αξιοποιηθεί για την επιτήρηση της περιοχής. Και αυτό γατί η Άγκυρα έχει προαναγγείλει με κάθε επισημότητα νέο μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ελλάδα, μόλις τελειώσει το θέμα του κορονοϊού, άρα δεν θέλει η ελληνική πλευρά να έχει ξεκάθαρο οπτικό πεδίο και σίγουρα δεν θέλει φράχτη εκεί.
Το είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, το λένε συνεχώς και οι Τούρκοι αξιωματούχοι “δεν θα εμποδίσουμε τους μετανάστες”.
Ο Τούρκος Πρέσβης
Ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Μπουράκ Οζούγκιερκιν με σχόλιό του στο EleftherosTypos.gr για τα γεγονότα στον Έβρο ανέφερε:
«Είμαστε σε στενή επαφή με τους Έλληνες συναδέλφους μας αφότου προέκυψε η υπόθεση. Από την αρχή, συμφωνήσαμε ότι δεν πρόκειται για μια συνοριακή διαφωνία, αλλά για ένα τεχνικό ζήτημα το οποίο είναι απολύτως φυσιολογικό για γείτονες που έχουν κοινά χερσαία σύνορα. Αυτό δεν είναι ένα ζήτημα, ας μην το μετατρέψουμε σε ένα ζήτημα».
Συνεχείς διαψεύσεις
Τόσο το ελληνικό ΥΠΕΞ, όσο και το ΓΕΕΘΑ τονίζουν συνεχώς ότι δεν κατελήφθη ελληνικό έδαφος από Tούρκους. Στο… χορό έχουν αρχίσει και μπαίνουν και τοπικοί παράγοντες. Αυτό που αναφέρουν είναι ότι η ελληνική πλευρά επιδιώκει συνεννόηση με την Τουρκία (σ.σ. για ποιο πράγμα άραγε αν δεν υπάρχει κανένα θέμα;), όμως δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας.
Καλά όλα αυτά, αλλά δεν έχει δοθεί ακόμα πειστική απάντηση στο ερώτημα: προς τι το διάβημα στην Τουρκία τότε;
Και επίσης, γιατί υπάρχουν στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας στο σημείο, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς στον Ελεύθερο Τύπο;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ