Ύποπτη σιωπή της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας απέναντι στην τουρκική ύβρι στην Αγία Σοφία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια στιγμή που ο Ελληνικός λαός διακατέχεται από αίσθημα οργής απέναντί την πρωτοφανή πρόκληση των τούρκων να διαβάσουν το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία, για την μαύρη επέτειο της Αλώσεως, η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία τηρεί μία ύποπτη και ένοχη σιωπή.

Σιωπή για αυτή την ύβρη απέναντι στις μνήμες των Αγίων Προγόνων μας.

Σιωπή απέναντι στην ίδια την αποφράδα ημέρα! Ούτε μία ανακοίνωση για την μαύρη επέτειο

που έγραψε την πιο σκοτεινή σελίδα στην ανθρώπινη ιστορία, ανοίγοντας την Κερκόπορτα στην βαρβαρότητα.

Ούτε ένας εκπρόσωπος της πολιτικής η πολιτειακής ηγεσίας στις εκδηλώσεις των Παλαιολογείων στον Μυστρά!

Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που η Τουρκία έχει αποθρασυνθεί το τελευταίο διάστημα και προβαίνει σε ασύλληπτες ηθικές και στρατιωτικές προκλήσεις. Αυτός είναι ο λόγος που βεβηλώνει την Αγία Σοφία και πέτα για πρώτη φορά πάνω από την Λήμνο και τον Έβρο. Που παραβιάζει ελληνικό έδαφος και αμφισβητεί ανοιχτά προαναγγέλλοντας εισβολή σε μέρη των θαλάσσιων κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Και εδώ κάπου διαφαίνεται ο εθνικός ρόλος του πατριώτη Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος ακριβώς για αυτόν τον λόγο είχε μπει στο στόχαστρο της Τουρκίας. Ο οποίος σε κάθε του εμφάνιση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έθετε τα εθνικά μας δίκαια ως πρώτη προτεραιότητα. Είναι αυτός που σε κάθε του παρέμβαση γέμιζε τους έλληνες πραγματική εθνική υπερηφάνεια και με κάθε του διεθνή παρέμβαση, αποδομούσε τις τουρκικές επιδιώξεις. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και η ανάρτηση των συντεταγμένων του επαίσχυντου μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης στον ΟΗΕ, έγινε μετά την αποχώρηση του από την Προεδρία.

Για του λόγου το ασφαλές, ας θυμίσουμε που ήταν και τι έλεγε ο Προκόπης Παυλόπουλος πέρυσι τέτοιον καιρό:

1b913b40 bb15 4c21 b715 8907248befe4

ΔΗΛΩΣΗ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ «ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΩΝ 2019»

Σπάρτη, 29.5.2019

Κατά την αποφράδα ημέρα της 29ης Μαΐου 1453, «η Πόλις εάλω».  Όμως ο Μυστράς, ο σεπτός Τόπος απ’ όπου ξεκίνησε ο τελευταίος Αυτοκράτορας, ο Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος, παρέμεινε Ιερό Σκευοφυλάκιο και τείχος υπεράσπισης του Βυζαντινού Πολιτισμού, των παραδόσεών του, των αρχών και των αξιών του. 

Κατ’ αυτή λοιπόν την Ημέρα Μνήμης ιδίως εμείς, οι Έλληνες, οφείλουμε να συνειδητοποιούμε ότι το Βυζάντιο και ο Βυζαντινός Πολιτισμός όχι μόνο δεν υπήρξαν μέρος του Μεσαίωνα αλλά, όλως αντιθέτως, συνθέτοντας ιδανικά τα δεδομένα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, του Πολιτισμού της Παιδείας και του Θάρρους, καθώς και της Αρχαίας Ρώμης των Θεσμών και του Νόμου, έριξαν τον «σπόρο» της Αναγέννησης.  Και μαζί, τον «σπόρο» του κοινού μας Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Αυτό τον Πολιτισμό πρέπει να υπερασπισθούμε ιδίως σήμερα, στο πλαίσιο της Μεγάλης Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας, έναντι όσων επιβουλεύονται το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα και τις πολιτιστικές του καταβολές.  Και με βάση τις παρακαταθήκες του Πολιτισμού αυτού πρέπει να στείλουμε, urbi et orbi και κυρίως προς την γείτονα Τουρκία, το μήνυμα ότι είμαστε κατ’ εξοχήν υπέρμαχοι της Ειρήνης και της Φιλίας μεταξύ των Λαών.  Είμαστε όμως, όπως είναι αυτονόητο, εξίσου υπέρμαχοι αλλά και ανυποχώρητοι εγγυητές, έναντι πάντων, του πραγματικού θεμελίου της Ειρήνης, που δεν είναι άλλο από τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας, στο σύνολό τους.

e04dd41f c13c 476a b0b8 7ba7804484d0

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ