21/09/2021

Νέο ξεπούλημα "κόκκινων" δανείων σε κοράκια

Eurobank και Alpha Bank έτοιμες να ξεπουλήσουν “κόκκινα” δάνεια στα funds.

Τις επόμενες ημέρες ξεκινά η διαπραγμάτευση της Alpha Bank με τους επενδυτές για τη συναλλαγή «Galaxy», καθώς έχει ξεκινήσει το “ξεπάγωμα” των τιτλοποιήσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων, που θα ενταχθούν στον «Ηρακλή». Από 12δισ. που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός του ύψους της τιτλοποίησης, θα μειωθεί σε 7,5-10δισ. παραμένοντας ωστόσο, από τις μεγαλύτερες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της συναλλαγής είναι το τελευταίο τρίμηνο του 2020, για την οποία συναλλαγή είναι ζωηρό το ενδιαφέρον των επενδυτών με τους οποίους έχει έρθει σε επαφή η διοίκηση. Τότε περίπου αναμένεται να ολοκληρωθεί στην Alpha Bank και ο εταιρικός μετασχηματισμός, με μετατροπή της εισηγμένης εταιρίας σε εταιρία συμμετοχών, απόσχιση και εισφορά του συνόλου σχεδόν των βασικών τραπεζικών δραστηριοτήτων σε μια νέα τραπεζική θυγατρική.
Το “πακέτο δανείων” της Eurobank με την ονομασία “Cairo” και δάνεια 7,5δισ. ευρώ, είναι σχεδόν έτοιμο. Τις προηγούμενες ημέρες οι τιτλοποιήσεις «Cairo I» και «Cairo II» έλαβαν το πράσινο φως από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ενταχθούν στον «Ηρακλή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ