Κάτι γίνεται στον Έβρο -Σε επιφυλακή οι ελληνικές αρχές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει έντονη κινητικότητα αυτήν την ώρα στην τουρκική πλευρά με πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν μεταφερθεί και πάλι σε σημεία, τόσο στην περιοχή της Αδριανούπολης όσο και στην τουρκική πλευρά στο ύψος του Πετάλου στον Πέπλο καθώς και στα Ύψαλα.

Αυτό τουλάχιστον μεταφέρει το evrosonline.gr, ενώ συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές. Το συγκεντρωμένο πλήθος των μεταναστών φαίνεται να ξεπερνάει τις 6.000.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6eK5W73jqlQ&w=711&h=400]
Την άφιξη λεωφορείων που μεταφέρουν μετανάστες στην περιοχή της Αδριανούπολης επιβεβαιώνουν και ασφαλείς πληροφορίες του Ράδιο Έβρος επαληθεύοντας με αυτόν τον τρόπο όλα τα σενάρια που ήθελαν οι τουρκικές αρχές να προετοιμάζουν δεύτερη απόπειρα πίεσης των ευρωπαϊκών συνόρων εργαλειοποιώντας πρόσφυγες και μετανάστες.
Νωρίτερα, η τουρκική ιστοσελίδα sondakika.com έκανε λόγο για επιστροφή των μεταναστών στις προσπάθειές τους να διασχίσουν τον Έβρο:
«Η Edirne (Αδριανούπολη) συνεχίζει να είναι απαραίτητη γέφυρα στο ταξίδι «ελπίδας» των μεταναστών για το ευρωπαϊκό όνειρο. Πρόσφυγες, που προτιμούν το Αιγαίο στη θαλάσσια γραμμή και το Edirne στη στεριά, συνεχίζουν να δοκιμάζουν την τύχη τους να περάσουν στην Ελλάδα με βάρκες πάνω από τον ποταμό Meriç,(Έβρο) αν και εν μέρει δύσκολο. Το κύμα της μετανάστευσης, το οποίο σταμάτησε εν μέρει με την πανδημία Covid 19, άρχισε να εμφανίζεται ξανά μήνες αργότερα. Σε ομάδες 4-5 ατόμων, πρόσφυγες που επιβιβάζονται σε ψαροκάικα πάνω από τον ποταμό Meriç (Έβρος) διασχίζουν την Ελλάδα με ένα ευρωπαϊκό όνειρο».
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=jPkrkDjTFyg&w=711&h=400]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ