Η Ελλάδα απειλείται με μαζική ανεργία -Η ύφεση εξαφανίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μια δοκιμασία για τον συντηρητικό πρωθυπουργό» Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτηρίζει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, την ύφεση και τις απώλειες θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα απειλείται με μαζική ανεργία» είναι ο τίτλος της Handelsblatt και στον υπότιτλο σημειώνει: «Ήδη πριν από την κρίση του κορονοϊού η Ελλάδα είχε τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη. Τώρα η ύφεση εξαφανίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Μια δοκιμασία για τον συντηρητικό πρωθυπουργό».
Μάλιστα, δημοσκόπηση της infra­test dimap αναφορικά με τον τουρισμό την εποχή του κορονοϊού και τις σχετικές με αυτόν θέσεις εργασίας αναφέρει πως «Σε όλο τον κόσμο απειλούνται 110 εκατομμύρια θέσεις εργασίας».
Σύμφωνα με την DW, ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα Γκερτ Χέλερ παρατηρεί: «Ο κορονοϊός θα μπορούσε να ρίξει την Ελλάδα στην ύφεση περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ. Η Κομισιόν προβλέπει συρρίκνωση της οικονομίας για τους Έλληνες το 2020 κατά 9,7% και μια αύξηση της ανεργίας στο 19,9% σε σχέση με το 9% του μέσου όρου στην ΕΕ. Το ΔΝΤ αναμένει για τους Έλληνες ανεργία της τάξεως του 22,3%. Με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα πλησιάζει τους αριθμούς από την εποχή της οικονομικής κρίσης».
Όσον αφορά τον τρόπο διαχείρισης της οικονομικής πλέον κρίσης από την κυβέρνηση, η γερμανική εφημερίδα γράφει:
«Όπως και στην περίπτωση της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Μητσοτάκης βασίζεται για την ανάκαμψης της οικονομίας στις εισηγήσεις των ειδικών. Για τη διαχείριση των χρημάτων που προορίζονται για βοήθεια, συμβουλεύεται μια ομάδα ανεξάρτητων οικονομολόγων, το λεγόμενο ‘συμβούλιο των σοφών της οικονομίας’. Στην επιτροπή συμμετέχουν ο Κύπριος οικονομολόγος βραβευμένος με Νομπέλ Σερ Κρίστοφερ Πισαρίδης, ο οικονομολόγος Δημήτρης Βαγιάνος από το London School of Economics και ο καθηγητής Οικονομίας Κωνσταντίνος Μεγκίρ από το πανεπιστήμιο του Γέιλ. … Ο κορονοϊός ως ευκαρία: ο πρωθυπουργός βλέπει στο ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης ‘ένα εργαλείο για την αναμόρφωση της ελληνικής οικονομίας’».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ