Αναξιόπιστα τα τεστ αντισωμάτων για τον κορονοϊό- Μόλις το 10% των ασθενών απέκτησε ανοσία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο καθηγητής Karol Sikora, σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ισχυρίζεται ότι μόνο το 10% του πληθυσμού που έχει μολυνθεί με τον νέο κορονοϊό αναπτύσσει αντισώματα.

Συμπληρώνει επίσης ότι η πλειονότητα όσων έχουν νοσήσει μπορεί να έχει αρνητικό αποτέλεσμα αν υποβληθεί σε τεστ αντισωμάτων.
Οι κυβερνήσεις έχουν επενδύσει τις ελπίδες τους στα τεστ αντισωμάτων για να εκτιμήσουν πόσο ποσοστό του πληθυσμού έχει μολυνθεί και να μπορέσουν να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για την άρση των μέτρων. Τα τεστ αντισωμάτων ωστόσο δεν φαίνεται να αποτελούν φερέγγυα βάση για τέτοιες αποφάσεις.
«Αν έχεις αντισώματα τότε ανήκεις στους προικισμένους με ανοσία ή στην ελίτ του Covid, δηλαδή εξαιρείσαι από κανόνες επειδή έχεις πιθανά ανοσία, πιθανά δεν θα το κολλήσεις ξανά και πιθανά δεν θα το μεταδώσεις. Ωστόσο υπάρχει ένα ζήτημα και αυτό είναι ότι λιγότερο από το 10% των ανθρώπων που έχουν κολλήσει κορονοϊό έχουν αντισώματα. Υπάρχουν άλλες άμυνες του ανοσοποιητικού που μπαίνουν στο παιχνίδι, αλλά δεν μπορούμε να τις μετρήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Karol Sikora, επικεφαλής στο αντικαρκινικό κέντρο Rutherford Health στη Βρετανία.
Όπως εξηγεί, το ανοσοποιητικό σύστημα είναι πολύπλοκο και υπάρχει ακόμα πολύ υλικό που πρέπει να αποκαλυφθεί για να το κατανοήσουν οι ειδικοί. «Υπάρχει αυτό που αποκαλούμε μαύρη ύλη του ανοσοποιητικού. Δεν το κατανοούμε, αλλά σίγουρα μας προστατεύει» καταλήγει.
«δημοκρατία»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ