Οθωμανική Νεκρεγερσία , Δυτικός Ενταφιασμός

Κώστα Δημ Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Το Προεδρικό – Σουλτανικό κακέκτυπο, επιδιώκει να νεκραναστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία με … παλάτι και Σουλτάνο τον ίδιο! Να “γράψει ιστορία” με αιμάτινο μελάνι, αιματοκυλίζοντας γειτονικούς λαούς και φυσικά τον δικό του λαό προκειμένου να … “δοξαστεί”.
Ο μεγαλορρήμων αυτός ηγέτης, πάσχει ψυχικά (μεγαλομανία/ ιδέες μεγαλείου) αλλά και σωματικά (εκτός των άλλων οργανικών ασθενειών του, που αναφέρονται στον διεθνή τύπο, εμφανίζει και διογκωμένη, τεράστια /ασύνορων προδιαγραφών καρδιά! …).
Ο κος Ερντογάν , αποτελεί το σύγχρονο ανατριχιαστικό ανέκδοτο της εποχής μας. Ως σύγχρονος Ν Ε Κ Ρ Ε Γ Ε Ρ Τ Η Σ, επιχειρεί να αναβιώσει την πάλαι ποτέ κραταιή Οθωμανική Αυτοκρατορία, βασιζόμενος στα δεκάδες εκατομμύρια πληθυσμού της Τουρκίας, και στους αδύναμους -διανοητικά και κυρίως ηθικά – πυγμαίους ηγετίσκους του Δυτικού κόσμου. Φιλοδοξεί να ηγηθεί του εξισλαμισμού , όπου γης, και ιδιαίτερα της Ευρώπης. Να γίνει ο νεκροθάφτης /ενταφιαστής του Χριστιανισμού. Άραγε δεν το πρόσεξαν αυτό οι πάσχοντες από κρετινισμό παρηκμασμένοι Δυτικοί; Κρίμα!
Δεν ευθύνεται λοιπόν ο Τούρκος Πρόεδρος (το έχω ξαναγράψει). Βρίσκει και τα κάνει, αφού όχι μόνον τον ανέχονται αυτοί από τους οποίους εξαρτάται, αλλά και, κάποιοι κοντόφθαλμοι, που τον ενισχύουν (με το αζημίωτο βέβαια) με εξοπλισμούς.
Τώρα που ο ύπουλος μεμέτης αρχίζει και αισθάνεται ισχυρός, δείχνει – σε κάθε ευκαιρία – τα δόντια του, ενώ οι αξιοθρήνητοι ηγέτες των “Μεγάλων” δυνάμεων, κουβαλούν νερό στο μύλο του. Βασική στόχευσή του: η ακύρωση διεθνών συνθηκών (πχ Λωζάννης).
Προσωπικά δεν πιστεύω πως έχει οιαδήποτε θέση (εκτός από τις αιμοσταγείς δέλτους των εγκληματιών, καθώς και της κατά της ανθρωπότητας κρατικής τρομοκρατίας) , στην ιστορική καταγραφή των ανθρωπιστικών και πολιτισμικών επιτευγμάτων. Αρμόζουσα θα ήταν η καταχώρηση της περίπτωσης του στο βιβλίο Guinness . Μαζί μάλιστα με το πρόσφατο γεγονός με δράστη 85χρονο βαρβάτο συμπολίτη μας, ο οποίος, παρουσία συγχωριανών του. βίασε μια συμπαθέστατη σκυλίτσα. Απίστευτο!
Όχι μόνον ως κτηνοβασία, αλλά και ως show, παρουσία νοημόνων συγχωριανών του, καθώς και λόγω ηλικιακής ασυμβατότητας του επιβήτορα. Εντυπωσιακό; Ασφαλώς.
Όχι όμως όσο η επιδίωξη του σουλτανίσκου να λειτουργούν ιμάμηδες στην Αγία Σοφία που θα την μετατρέψει σε τζαμί!!!… Επιπρόσθετα θα προσπαθήσει να αρπάξει ό, τι μπορεί, από τους γείτονές του.
Εμείς, ως Έλληνες /Ελλαδίτες, ποτέ δυστυχώς δεν αντιληφθήκαμε -κάποιοι δικοί μας ηγετίσκοι μάλιστα κιότεψαν κιόλας- τις ορέξεις και τις διαθέσεις των Τούρκων ηγετών. Είχαμε ασπαστεί /σημαία είχε γίνει, το γνωστό: “Δεν παραχωρούμε τίποτα, δεν διεκδικούμε τίποτα”.
Ορθό το πρώτο μισό της φράσης. Το δεύτερο όμως; Γιατί, εμείς να μην διεκδικούμε; Δεν υπάρχουν εδάφη μας, Έλληνες όχι μόνον ανατολικά, αλλά και βόρεια; Δεν έχουν υφαλοκρηπίδα τα νησιά μας; Γιατί δεν τολμήσαμε εδώ και δεκαετίες όπως είχαμε το δικαίωμα , τα 12 μίλια; Πως ανεχτήκαμε τις προκλητικές -εθνικά μειωτικές για δεκαετίες – παραβάσεις και παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας, χωρίς έμπρακτη αντίδραση;
Προφανώς για να μην δημιουργηθούν τριβές με την (καλοπροαίρετη φιλειρηνική και φιλική μας ) γειτόνισσα (;). Πόσο ανιστόρητος και αφελής πρέπει να είναι κανείς ώστε να πιστεύει πως θα αρκεστούν οι άρπαγες Τούρκοι σε όσα με το σπαθί κατέκτησαν; Τίποτα δεν (μας) δίδαξε το παράδειγμα της Κύπρου; Όχι μόνον ως προς το αδίστακτο και αδηφάγο των Τούρκων, αλλά και την εγκληματική αδιαφορία και ανοχή των λοιπών αθλίων, συμφεροντολόγων συμμάχων μας;
Τέλος πως -και γιατί; -ανεχόμαστε, ως πρόθυμοι, δεδομένοι εθελόδουλοι, να μας δουλεύουν, με το καραγκιοζίστικο καθησυχαστικό : “Ελάτε να τα βρούμε, να μοιράσουμε”. Τι να μοιράσουμε μπρε καρτάσια; Μόνο τα δικά μας; Βρήκατε χαϊβάνια και τα δουλεύετε;
ΥΓ Μήπως θα πρέπει να καταρρίπτεται, ό, τι παραβιάζει τον ελληνικό χώρο άμεσα προτού να ισχυροποιηθεί περαιτέρω το ανατολίτικο θρασίμι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ