6/05/2021

Στο έλεος του Θεού τα μικρά τουριστικά καταλύματα μετά την καραντίνα

Αποκλεισμένα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία παραμένουν τα μικρά τουριστικά καταλύματα. Όπως επισημαίνει η ΣΕΤΚΕ, προκύπτει μεγάλο ερώτημα και για τη στάση των τραπεζών, οι οποίες «σπρώχνουν» τους επιχειρηματίες του κλάδου στη λήψη άλλων μορφών δανείων με υψηλά επιτόκια.

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, η προσπάθεια της κυβέρνησης για τη χρηματοδοτική στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται λόγω πανδημίας, μέχρι στιγμής, αποδεικνύεται εξαιρετικά δυσχερής.
«Το πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙ αναδεικνύεται σε άνθρακα για τα μικρά τουριστικά καταλύματα. Η αιτιολογία του περιορισμένου προϋπολογισμού του προγράμματος του Ταμείου Επιχειρηματικότητας – ΤΕΠΙΧ ΙΙ, στο οποίο τόσο πολύ πίστεψαν οι ‘διψασμένοι’ για ρευστότητα επιχειρηματίες των μικρών τουριστικών καταλυμάτων, δεν τους επέτρεψε να επωφεληθούν από το πρόγραμμα. Για μία ακόμη φορά, οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης παραμένουν κλειστές για τις μικρές επιχειρήσεις, που τη δεδομένη στιγμή χρειάζονται περισσότερο από ποτέ τη χρηματοδοτική στήριξη για να επιβιώσουν και οι αιτήσεις των επιχειρηματιών του κλάδου παραμένουν στα συρτάρια των τραπεζών» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΣΕΤΚΕ, ζητώντας άμεσα λύση στο θέμα των μεταχρονολογημένων επιταγών.
Σημαντικά προβλήματα στη χρηματοδότησή τους διαπιστώνουν και οι ξενοδόχοι, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων να τονίζει πως ελάχιστα ξενοδοχεία θα ανοίξουν εάν δεν υπάρξει άμεση χρηματοδότηση από τις τράπεζες. Σε επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς εξηγεί πως πολλοί επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν προβλήματα στην προσπάθειά τους να χρηματοδοτηθούν από τις τράπεζες, ενώ ακόμα και οι επιχειρήσεις των οποίων οι αιτήσεις δανειοδότησης έγιναν δέκτες δεν έχουν λάβει ακόμα τη σχετική χρηματοδότηση, καθώς το ΕΤΕΑΝ δεν έχει προχωρήσει τις εγκρίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ