15/05/2021

Κλυδωνίζεται ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας

Ισχυρό πλήγμα στις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού. Αν και τον Μάιο ξεκίνησε σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες η χαλάρωση των μέτρων, οι πωλήσεις σημείωσαν νέα μεγάλη βουτιά.

Στο σύνολο της ΕΕ οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων έπεσαν κατά 52,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Διψήφια νούμερα μείωσης των πωλήσεων παρατηρήθηκαν σε κάθε ένα από τα 27 κράτη – μέλη της ΕΕ. Ωστόσο στις περισσότερες τα νούμερα της πτώσης ήταν κατάτι χαμηλότερα σε σχέση με τον Απρίλιο.
Στην Ισπανία το ποσοστό αυτό ξεπέρασε το 72% ενώ σε Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία κινήθηκε πέριξ του 50%. Λίγο πάνω από το 50% κινήθηκε και η μείωση στις πωλήσεις των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών με μικρές διαφορές στα ποσοστά μεταξύ τους.
Γεγονός είναι ότι ο κλάδος κλυδωνίζεται από την εξάπλωση του Covid-19 και ήδη οι εταιρείες έχουν ανακοινώσει περικοπές δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας από το ξεκίνημα της πανδημίας.
Μόνο στη Γαλλία η Renault έχει ανακοινώσεις 1.500 απολύσεις μηχανικών τους επόμενους μήνες, ως μέρος ενός σχεδίου εξοικονόμησης 2δισ. ευρώ σε βάθος τριετίας
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=aXUy418k7qI&w=711&h=400]
πηγή: euronews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ