Συνεχίζεται το μπάχαλο με τα 534 €!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χωρίς δική του υπαιτιότητα ή των επιχειρήσεων στις οποίες απασχολείται, ένας σημαντικός αριθμός από τους 526.000 δικαιούχους μισθωτούς της αποζημίωσης των 534 ευρώ (ή του ποσού που αναλογεί στις ημέρες κατά τις οποίες παρέμειναν σε αναστολή τον Μάιο) ακόμη δεν την έχει λάβει! Εκατοντάδες αιτήσεις παραμένουν αδιεκπεραίωτες.

Τα ευρύτερα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί θα απασχολήσουν κοινή ομάδα τεχνοκρατών του υπουργείου Εργασίας και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Δεδομένο αποτελεί ότι η λύση για όσους ακόμη δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις μπορεί να αργήσει…
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε πρώτη φάση εξετάζεται να ανοίξει ξανά για τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες το σύστημα «Εργάνη» για να διορθωθούν τυχόν λάθη στα στοιχεία που έχουν υποβληθεί από τους λογιστές ή τις επιχειρήσεις. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι σε έναν αριθμό από τις αδιεκπεραίωτες αιτήσεις για τα «500άρια» φαίνεται να έχουν προκύψει λάθη στους αριθμούς IBAN που έχουν καταχωρηθεί ή στις αιτήσεις επιβεβαίωσης – παράτασης των αναστολών συμβάσεων εργασίας.
Ομως, όπως προκύπτει από καταγγελίες αναγνωστών της «δημοκρατίας», οι οποίοι διαθέτουν τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία, υπάρχει και ένας αριθμός δικαιούχων οι οποίοι μπήκαν σε παράταση αναστολής συμβάσεων, τα λογιστήρια των επιχειρήσεων στις οποίες δουλεύουν ακολούθησαν τη διαδικασία ορθά, αλλά μέχρι και χθες δεν είχαν δει στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους να πιστώνεται η αναλογία από τα 534 ευρώ του Μαΐου για τις ημέρες κατά τις οποίες δεν εργάστηκαν.
Για τις περιπτώσεις αυτές οι αρμόδιοι του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», ανάλογα και με τις καταγγελίες που φτάνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες, επιχειρούν να εξετάσουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, αφού -με βάση μια πρώτη εκτίμηση- δεν έγινε ορθή ανάκληση των στοιχείων που είχαν δηλωθεί στις αρχικές αιτήσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας του Απριλίου.
Στο μεταξύ από χθες, σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ), διαθέσιμες είναι οι εφαρμογές για την «αποζημίωση ειδικού σκοπού 2» και της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιστρεπτέα προκαταβολή 2 (στον ιστότοπο aade.gr/mybusinesssupport).
Η αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι ύψους 534 ευρώ ή 300 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία των δικαιούχων και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι εξής:
α) Ελεύθεροι επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενοι,
β) ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεις με τη μορφή ομόρρυθμης, ετερόρρυθμης εταιρίας, εταιρίας περιορισμένης ευθύνης ή ιδιωτικής κεφαλαιουχικής (ΙΚΕ) με μέχρι και 20 εργαζομένους ή χωρίς καθόλου προσωπικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ