Ξεκίνησε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους η Ρωσία στην παγκόσμια μάχη για το εμβόλιο του κορονοϊου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το φθινόπωρο εκτιμάται ότι είναι πιθανό να αρχίσει η Ρωσία την παραγωγή ενός εμβολίου κατά του Covid-19, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ.

Ρώσοι επιστήμονες έχουν καταφέρει να αρχίσουν πολύ γρήγορα κλινικές δοκιμές του εμβολίου που έχουν αναπτύξει για τον νέο κορονοϊό, σε συνεργασία με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας και το Ερευνητικό Κέντρο Gamalei, λόγω της μεγάλης εμπειρίας τους πάνω στην ανάπτυξη εμβολίου για τον Εμπολα.

«Η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού πιθανόν να αρχίσει το φθινόπωρο του 2020. Περισσότερα από 4.000 δείγματα πλάσματος αίματος αναλύθηκαν με τη χρήση του συστήματος εξέτασης για την ανοσία στον Covid-19 που έχει δημιουργήσει το Κέντρο Gamalei» ανέφερε ο Γκίντσμπουργκ, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του υπουργείου Άμυνας, προσθέτοντας ότι το κέντρο κατάφερε να ολοκληρώσει το ερευνητικό και προκλινικό στάδιο δοκιμών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι κλινικές δοκιμές άρχισαν στις 18 Ιουνίου, με τον εμβολιασμό 18 εθελοντών, και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουλίου. Μεταξύ των εθελοντών είναι και ο επικεφαλής του ρωσικού ταμείου εθνικού πλούτου Κίριλ Ντμιτρίεφ. Η απόφαση των Αρχών να συμπεριλάβουν στις δοκιμές εθελοντές από τον γενικό πληθυσμό υπογραμμίζει, σύμφωνα με αναλυτές, την επιθυμία της Ρωσίας να κόψει πρώτη το νήμα του παγκόσμιου αγώνα για την κυκλοφορία εμβολίου για τον κορονοϊό στην αγορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ