Οι «χρυσές» προσλήψεις και τα «πάρτι αδιαφάνειας» στη ΛΑΡΚΟ «αγγίζουν» τον Χατζηδάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για περίεργες επιλογές, μεθοδεύσεις, διορισμούς και παχυλές συμβάσεις (!) με τρίτους, την ώρα που η εταιρία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, κάνουν λόγο σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους συνδικαλιστικοί κύκλοι της επιχείρησης, προκαλώντας μεγάλα ερωτήματα που «αναζητούν» απαντήσεις σε σχέση με τις επιλογές του αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και της διοίκησής της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν και η κυβέρνηση επιχείρησε να δημιουργήσει εντυπώσεις εις βάρος του προσωπικού της επιχείρησης, αφήνοντας να διαρρεύσουν στην επικαιρότητα πριν από λίγο καιρό στοιχεία μισθοδοσίας που δημιουργούν την αίσθηση ότι οι εργαζόμενοί της απολαμβάνουν «χρυσές» αμοιβές, οι φήμες που δίνουν και παίρνουν κάνουν λόγο για υπό εξέλιξη «πάρτι» σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας.

Τον τελευταίο καιρό «ψίθυροι» φέρουν τη διοίκηση, με την αρωγή στελεχών της ΛΑΡΚΟ, να προχωρά σε αποφάσεις υψηλού κόστους και ρίσκου, που σε καμία περίπτωση με βάση την κοινή λογική δεν έχουν θέση σε μια επιχείρηση που δίνει αγώνα «ζωής και θανάτου».

Μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για εκτέλεση συμβάσεων και παροχή υπέρογκων ποσών σε τρίτους, που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αφού η εταιρία βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και δεν απαιτείται η ανάρτησή τους στη «Διαύγεια». Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι σύντομα το θέμα της ΛΑΡΚΟ, με τις όποιες περίεργες πτυχές του, την ώρα που η εταιρία οδηγείται σε πώληση και τα οικονομικά της δεν αντέχουν… υπερβολές, θα έρθει ξανά στο προσκήνιο, με παρεμβάσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης. Θεωρούν δε ότι όταν έρθουν στην επιφάνεια όσα γίνονται στο παρασκήνιο, τότε η κριτική θα αγγίξει τόσο τη διοίκησή της όσο και τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη.

Σε αναμονή των εξελίξεων, πάντως, ο κ. Χατζηδάκης θα είναι πολιτικά ηθικό και ορθό να παρουσιάσει στη δημοσιότητα ποιες επιλογές έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και με ποιο κόστος. Ετσι, θα διαλύσει, εφόσον οι φήμες αυτές είναι ψευδείς, κάθε υποψία για αποφάσεις «ιδιοτελούς συμφέροντος». Ειδάλλως, ακόμη μία υπόθεση θα μοιάζει ότι εξελίσσεται σε ένα βορβορώδες περιβάλλον.

πηγή: «δημοκρατία»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ