17/09/2021

Βασιλικός, ο βασιλιάς του ελληνικού καλοκαιριού

Το καλοκαίρι, οι ανθισμένες γλάστρες με βασιλικό είναι πανταχού παρούσες: στον κήπο, στη λαϊκή, ακόμη και στο σούπερ μάρκετ. Τα καταπράσινα, πλούσια φύλλα του είναι εξαιρετικά αρωματικά και είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένος με το καλοκαίρι.

Το πιο χρήσιμο πράγμα που πρέπει να γνωρίζει κανείς για τον βασιλικό, λένε οι σεφ, είναι ότι όσο λιγότερο μαγειρεύεται, τόσο καλύτερα είναι και ότι το άρωμά του δεν είναι ποτέ τόσο σαγηνευτικό όσο όταν είναι ωμός.

Ο φρέσκος βασιλικός είναι ένα από τα αγαπημένα στοιχεία που σηματοδοτεί ιδιαίτερα το ηλιόλουστο καλοκαίρι της χώρας μας. Είναι ένα βότανο, αναζωογονητικό, αρωματικό και εξαιρετικά ευέλικτο. Μπορεί να ζωντανέψει μια σάλτσα ζυμαρικών ή μια σαλάτα, ακόμη και ένα κοκτέιλ ή ένα επιδόρπιο και δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που δεν μπορεί να ταιριάξει μαζί του.

Ο βασιλικός μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση των αντιοξειδωτικών στη διατροφή μας. Περιέχει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα των αντιοξειδωτικών βήτα-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Αυτά τα καροτενοειδή, βοηθούν στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες στο σώμα και μπορούν να προστατεύσουν από χρόνιες ασθένειες.

πηγη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ