Η Lufthansa απογειώνεται με γερμανικά «κόλλυβα»!

Πράσινο φως για την κρατική βοήθεια

Αλμα άνω του 10% κατέγραψαν χθες οι μετοχές της Lufthansa, αφού ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Χάιντς Χέρμαν Τίλε -ο οποίος τις εποχές της κερδοφορίας συναινούσε ως γνήσιος φιλελεύθερος σε απολύσεις εργαζομένων και σε περικοπές μισθών, αλλά όταν πρόκειται να καλύψει ζημιές συμπεριφέρεται… σοσιαλιστικά- αποδέχθηκε το κρατικό σχέδιο ύψους 9 δισ. ευρώ για τη διάσωση της αεροπορικής εταιρίας που έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού. Σχέδιο διάσωσης που χρηματοδοτείται, βέβαια, από τις τσέπες των Γερμανών φορολογουμένων.
Ryanair Vs διάσωσης Lufthansa
«Θα ψηφίσω υπέρ της πρότασης» δήλωνε ο Τίλε, ο οποίος κατέχει ποσοστό 15,5% στη Lufthansa, στη «Frankfurter Allgemeine Zeitung», δίνοντας το στίγμα της επόμενης μέρας για τον αεροπορικό εταιρικό κολοσσό. Η επικύρωσή του, πάντως, αποτέλεσε «ανάσα» για την εταιρία, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι ίσως ο επενδυτής ασκήσει βέτο στο προτεινόμενο πακέτο, βάσει του οποίου το γερμανικό κράτος θα αποκτήσει ποσοστό 20% στην εταιρία καθώς και θέσεις στο διοικητικό συμβούλιό της.
Η στήριξη του Τίλε προσφέρει, βέβαια, ανακούφιση στην καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, που δεν θα άντεχε εύκολα πολιτικά την κατάρρευση ακόμη μιας γνωστής εταιρίας, ύστερα και από το σκάνδαλο που ξέσπασε με τη γερμανική εταιρία πληρωμών Wirecard.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ