25/09/2021

Καμπανάκια: Τα τεστ αντισωμάτων του κορονοϊού είναι ακριβή ΜΟΝΟ τρεις εβδομάδες μετά τη μόλυνση

Νέα έρευνα προειδοποιεί ότι τα τεστ αντισωμάτων είναι ακριβή μόνο όταν διενεργούνται μεταξύ τριών και τεσσάρων εβδομάδων μετά τη μόλυνση από κορονοϊό και δεν είναι καθόλου λειτουργικά εάν χρησιμοποιηθούν σε λάθος στιγμή.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως η ακρίβεια των τεστ ήταν κάτω από 70% στις περιπτώσεις που οι ασθενείς το έκαναν μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων από τη μόλυνση, ενώ δεν υπάρχουν ακόμα αρκετά δεδομένα για να υπολογιστεί με ακρίβεια πόσο αποτελεσματικά είναι εάν γίνουν έπειτα από πέντε εβδομάδες.
Επιπλέον, οι ερευνητές αναφέρουν πως τα τεστ αντισωμάτων μπορεί να μη λειτουργούν σε ασθενείς που νόσησαν ελαφρά, ωστόσο γι’ αυτό διατηρούν μια επιφύλαξη, καθώς το συμπεραίνουν μόνο επειδή όλες οι σχετικές έρευνες έχουν γίνει σε ανθρώπους που νόσησαν βαριά και νοσηλεύτηκαν.
Η ανεξάρτητη έρευνα των 300 σελίδων, με επικεφαλής το Ινστιτούτο Cochrane και το πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, ανέλυσε δεδομένα από 54 επιστημονικές μελέτες δοκιμών αντισωμάτων που χρησιμοποιήθηκαν σε 16.000 δείγματα αίματος.
Μελετώντας τις έρευνες, οι επιστήμονες κατέληξαν πως η ακρίβεια των τεστ αντισωμάτων είναι ένα τεράστιο ζήτημα που χρήζει περαιτέρω μελέτης, καθώς είναι σε θέση να ανιχνεύσουν λιγότερο από το 30% των θετικών αποτελεσμάτων εάν χρησιμοποιηθούν σε λάθος στιγμή, κόντρα σε ό,τι είθισται ως τώρα, καθώς η παρουσία ορισμένων τύπων αντισωμάτων σημαίνει ότι κάποιος είναι σχεδόν εγγυημένο πως δεν θα νοσήσει ξανά από την ίδια ασθένεια.
πηγή: newsbreak.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ