Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων στα Σκόπια! Τρίτη χώρα σε επενδύσεις εκεί η Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιδρύθηκε στα Σκόπια η πρώτη Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων στη «Βόρεια Μακεδονία», από 16 μεγάλες επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων στη γειτονική χώρα.
Σκοπός της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων είναι η προστασία και προώθηση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών της, όπως και η ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδας και της «Βόρειας Μακεδονίας».
Η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα σε επενδύσεις στη «Βόρεια Μακεδονία» με επενδεδυμένο κεφάλαιο περίπου 500 εκατ. ευρώ.
Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων εξελέγη ο Άρης Βλάχος, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν εκπρόσωποι: της Stopanska Banka (η μεγαλύτερη τράπεζα των Σκοπίων μέλος του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ-3,31% της Ελλάδας), της εταιρείας εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας EDS (μέλος του ομίλου της ΔΕΗ), της τσιμεντοβιομηχανίας USJE (συμφερόντων του ομίλου ΤΙΤΑΝ) και της κατασκευαστικής εταιρίας INTRAKAT.
«Φιλοδοξούμε να γίνουμε γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών και να προασπίσουμε τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρήσεων στη Βόρεια Μακεδονία. Η συνεργασία μας με τους φορείς των δύο χωρών θα αποτελέσει μία από τις άμεσες προτεραιότητες της Ένωσης», δήλωσε ο Άρης Βλάχος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ