Η Google θα πληρώνει κάποια ΜΜΕ για το περιεχόμενό τους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H Google ανακοίνωσε πως θα πληρώνει κάποια ΜΜΕ για «υψηλής ποιότητας» περιεχόμενο το οποίο χρησιμοποιεί, εν μέσω πιέσεων από εκδοτικούς οργανισμούς/ μέσα μαζικής ενημέρωσης- και στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος θα πληρώνει και για να μπορούν οι χρήστες να αποκτούν πρόσβαση σε υλικό το οποίο υπό κανονικές συνθήκες θα βρισκόταν πίσω από paywall σε ιστοσελίδες.

Οι πρώτες ιστοσελίδες που εντάσσονται στο πρόγραμμα είναι από την Αυστραλία, τη Βραζιλία και τη Γερμανία- και αργότερα μέσα στο έτος είναι να υπάρξει λανσάρισμα προϊόντος.
Η Google προβαίνει στην κίνηση αυτή καθώς αρχές σε κάποιες χώρες διερευνούν πώς εταιρείες τεχνολογίας χρησιμοποιούν ενημερωτικό υλικό/ περιεχόμενο χωρίς να πληρώνουν: Ενδεικτικά, η Αυστραλία έχει παρουσιάσει σχέδια για να αναγκάσουν η Google και το Facebook να καταβάλλουν πληρωμές σε εκδοτικούς οργανισμούς στο πλαίσιο των κανόνων ανταγωνισμού, ενώ η Γαλλία έχει ήδη δώσει εντολή στη Google να το κάνει.
Σε ανάρτηση στο επίσημο blog της εταιρείας, ο Μπραντ Μπέντερ, αντιπρόεδρος Product Management, News, γράφει πως είναι σημαντικό να υπάρχει μια «ανθηρή» βιομηχανία ενημέρωσης, ειδικά εν μέσω μιας περιόδου που οι πολίτες αναζητούν πληροφορίες για θέματα όπως η πανδημία ή οι φυλετικές ανισότητες. «Ωστόσο αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που η βιομηχανία ενημέρωσης αντιμετωπίζει οικονομικές προκλήσεις. Ενδιαφερόμαστε βαθύτατα να παρέχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες και να υποστηρίξουμε τους εκδότες που αναφέρονται σε αυτά τα σημαντικά θέματα».
Το πρόγραμμα licensing που ανακοινώθηκε θα περιλαμβάνει πληρωμές σε εκδοτικούς οργανισμούς για «υψηλής ποιότητας περιεχόμενο για μια νέα εμπειρία ειδήσεων που θα λανσαριστεί αργότερα μέσα στο έτος. Το πρόγραμμα αυτό θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες εκδότες να εκμεταλλευτούν οικονομικά το περιεχόμενό τους μέσω μιας βελτιωμένης αφηγηματικής εμπειρίας που επιτρέπει στους χρήστες να πάνε βαθύτερα σε πιο πολύπλοκες ιστορίες, να μένουν ενημερωμένοι και να εκτίθενται σε έναν κόσμο διαφορετικών ζητημάτων και ενδιαφερόντων. Θα αρχίσουμε με εκδότες σε έναν αριθμό χωρών ανά τον κόσμο, και θα ακολουθήσουν περισσότεροι».
Μεταξύ των μέσων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σε αυτή τη φάση είναι το SPIEGEL Group στη Γερμανία, τα InQueensland και InDaily στην Αυστραλία, η Diarios Associados στη Βραζιλία και άλλα. Αξίζει να σημειωθεί πως η Google ανακοίνωσε ότι, όπου υπάρχει η δυνατότητα, θα προσφέρει επίσης πληρωμή για δωρέαν πρόσβαση σε άρθρα υπό paywalls σε ιστοσελίδες- κάτι που, σύμφωνα με την εταιρεία, «θα επτιρέπει στους paywalled εκδότες να αυξήσουν τα κοινά τους και θα ανοίγει μια ευκαιρία για τους χρήστες να διαβάσουν περιεχόμενο που κανονικά δεν θα έβλεπαν».
πηγή: naftemporiki.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ