«Κατοχική δύναμη» στο Αιγαίο οι Γερμανοί, ΝΑΤΟ, Frontex!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλήρως επιβεβαίωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας την αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για το γερμανικό πολεμικό σκάφος που «φόρτωσε» λαθρομετανάστες και τους μετέφερε στη Λέσβο, αγνοώντας εντελώς τις ελληνικές Αρχές.

Συμπεριφορά που θυμίζει όχι «συμμαχική δύναμη», όπως υποτίθεται ότι είναι η δύναμη του ΝΑΤΟ που βρίσκεται στην περιοχή, αλλά κατοχικό στρατό που κάνει ό,τι θέλει χωρίς να λογαριάζει το κράτος στο οποίο βρίσκεται.

Ούτε τα προσχήματα οι «σύμμαχοί» μας Γερμανοί… Αποβιβάζουν και μετανάστες τώρα στην Ελλάδα – «Μακεδονία» τα Σκόπια

Στο συγκεκριμένο περιστατικό, που είχε συμβεί στις αρχές Ιουνίου και το έφερε στο φως η εφημερίδα μας, ομάδα λαθρομεταναστών που επέβαινε σε λέμβο, πήδηξε στη θάλασσα όταν είδε να πλησιάζει γερμανικό πολεμικό πλοίο. Η λέμβος εμποδιζόταν επί αρκετές ώρες από το ελληνικό Λιμενικό να μπει εντός της ελληνικής επικράτειας, όμως το γερμανικό πλοίο, που υποτίθεται ότι βρίσκεται στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας για να αποτρέπει τη μετανάστευση, μάζεψε τον κόσμο και αντί να τους πάει πίσω στην Τουρκία από όπου είχαν ξεκινήσει, τους αποβίβασε στη Λέσβο.

Το περιστατικό είχε επιβεβαιώσει και το γερμανικό πολεμικό ναυτικό και είχε προκαλέσει -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- έντονες αντιδράσεις από πλευράς Αθήνας, καθώς οι προσπάθειες για την υπεράσπιση των συνόρων της χώρας μας καταργήθηκαν στην πράξη από τις αποφάσεις του Γερμανού διοικητή. Την αποκάλυψη αυτή έφερε στη Βουλή ο πρόεδρος του κόμματος Ελληνική Λύση με επίκαιρη ερώτησή του στους αρμόδιους υπουργούς Εξωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Εθνικής Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη, ενώ η απάντηση του υπουργού Εθνικής Αμύνης Ν. Παναγιωτόπουλου προκαλεί εντύπωση.

Σε αυτήν ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρεται σε «πάγια τακτική» των επίδοξων λαθρομεταναστών να πέφτουν στη θάλασσα, όταν διαπιστώνουν ότι φτάνει κάποιο κρατικό σκάφος, με σκοπό τη «διάσωσή» τους και τη μεταφορά τους στη χώρα μας. Οπως αναφέρει, τρία άτομα έπεσαν οικειοθελώς στη θάλασσα φορώντας σωσίβια και το γερμανικό σκάφος αντιμετώπισε το περιστατικό ως συμβάν «έρευνας – διάσωσης», αντί για μια ξεκάθαρη περίπτωση «εκβιασμού» από πλευράς λαθρομεταναστών.

Επί της ουσίας δηλαδή οι Γερμανοί αξιωματικοί επέλεξαν να επιβραβεύσουν τους Τούρκους δουλέμπορους που δίνουν αυτού του είδους τις οδηγίες στους λαθρομετανάστες και να ακυρώσουν στην πράξη τις προσπάθειες των ελληνικών δυνάμεων που προσπαθούν να σταματήσουν τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη. Μάλιστα δηκτικά στην απάντησή του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σημειώνει ότι όλα αυτά συνέβησαν χωρίς το γερμανικό πλοίο να συνεργαστεί με τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές (Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας Διάσωσης), καταργώντας δηλαδή στην πράξη την εθνική μας κυριαρχία.

Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το πρώτο στο οποίο δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή είτε υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ είτε ως Frontex επιλέγουν να λειτουργήσουν χωρίς να λάβουν υπ’ όψιν τους τις ελληνικές θέσεις προκαλεί έντονο προβληματισμό. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν δανέζικο σκάφος της Frontex είχε αρνηθεί να εκτελέσει τις εντολές των ελληνικών Αρχών και είχε και αυτό μεταφέρει μετανάστες σε ελληνικό νησί. Αναρωτιέται κανείς τι είδους επίπτωση έχουν αυτά τα περιστατικά στην ψυχολογία των ανδρών του Λιμενικού που ξημεροβραδιάζονται επάνω στα σκάφη τους για να αντιμετωπίσουν τα τουρκικά σχέδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ