Οι συζητήσεις στη Μόσχα του προέδρου του κοινοβουλίου της Λιβύης…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

2020-637293186611231510-123

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Λιβύης, Aguila Saleh, προσγειώθηκε στη Μόσχα την Πέμπτη, για να συζητήσει τις πρόσφατες εξελίξεις στο κράτος της Βόρειας
Αφρικής με Ρώσους αξιωματούχους….
Ο Fathi Al-Meremi, σύμβουλος του Saleh, δήλωσε στο “Russia Today” ότι η επίσκεψη στοχεύει στην κάλυψη οικονομικών, διπλωματικών και στρατιωτικών θεμάτων που σχετίζονται με τη Λιβύη. 
Ο Al-Meremi τόνισε ότι οι ειρηνευτικές πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Αιγύπτου και της διάσκεψης του Βερολίνου, είναι μεταξύ των βασικών θεμάτων που συζητούνται.
Ο Saleh θα συζητήσει επίσης την «τουρκική επιθετικότητα» εναντίον της Λιβύης, δήλωσε ο Al-Meremi, τονίζοντας τη σημασία του ρόλου της Ρωσίας ως υπερδύναμης και τονίζει την ανάγκη επίτευξης εκεχειρίας.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή ειδήσεων, η ρωσική πλευρά δεν έχει εκδώσει δημόσιες δηλώσεις σχετικά με την επίσκεψη μέχρι στιγμής.
Η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), η οποία εδρεύει στην Τρίπολη, υποστηρίζεται από τουρκικά στρατεύματα και χιλιάδες μισθοφόρους από τη Συρία στον πόλεμό της ενάντια στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης με έδρα την Ανατολή και τον αρχηγό του, Khalifa Haftar.
Η Άγκυρα, σύμφωνα με το Reuters, διεξάγει συνομιλίες με το GNA για πιθανή χρήση της ναυτικής βάσης Misrata και της αεροπορικής βάσης Al-Watiya.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ