Κατέρρευσαν με πάταγο τα ψέματα στην προανακριτική

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα η επιχειρηματολογία στην οποία είχαν τζογάρει ο Σάμπυ Μιωνή και ο πρώην συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, πως μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του τελευταίου, ως προς το σκέλος της φοροδιαφυγής, έληξε και η έρευνα σε βάρος του στη Δικαιοσύνη.

Από τη Μαρία Παναγιώτου
«δημοκρατία»

Πόρισμα που συνέταξε τον Νοέμβριο του 2017, ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Γιώργος Καλούδης και το οποίο κατατέθηκε χθες στην προανακριτική επιτροπή, αποδεικνύει πως η Δικαιοσύνη, δεν έχει τελικά ουδέποτε αποφανθεί για την αθωότητα τους καθώς οι υποθέσεις τους είτε απλά αρχειοθετήθηκαν (γεγονός που σημαίνει πως οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να ανασυρθούν), είτε μπορεί και να είναι ακόμη ανοιχτές! Ενδιαφέρον, έχει τώρα η αντίδραση της πλειοψηφίας της προανακριτικής αλλά και των διαφόρων «Παπαγάλων», που ανακαλύπτουν κάθε μέρα πόσο «κουτσό», ήταν το άλογο Μιωνής!

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλούδης, στο πόρισμα του, ζητάει την άσκηση δίωξης για απόπειρα απάτης με βάση τον νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου(!) κατά του Σταύρου Παπασταύρου και για άμεση συνέργεια στην απόπειρα απάτης κατά του Σάμπυ Μιωνή. «Υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες για την τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων», αναφέρει ο κ. Καλούδης που μπορεί να τέλεσαν οι δύο συνεργάτες «και δη της απόπειρας απάτης με σκοπούμενο περιουσιακό όφελος και ζημία που υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ αλλά και τα 150.000 (ο πρώτος) και άμεσης συνέργειας στην πράξη αυτή (ο δεύτερος)».

Το αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας, ήταν τα 5.386.374,49 δολάρια, τα οποία εντοπίστηκαν σε λογαριασμό που διατηρούσε η εταιρία STARBI LTD, στην οποία εκπρόσωποι εμφανίζονταν τόσο ο Σταύρος Παπασταύρου όσο και συγγενικά του πρόσωπα. Όταν, ο Παπασταύρου κλήθηκε από τις φορολογικές αρχές να δικαιολογήσει το παραπάνω ποσό, παρουσίασε ένα έγγραφο με ημερομηνία 10-6-2005 και τίτλο «Deed Of Declaration», το οποίο είχε συνταχθεί στην Κύπρο, σύμφωνα με το οποίο, ο ίδιος και τα συγγενικά του πρόσωπα, ήταν εμπιστευματοδόχοι του λογαριασμού και ο Σάμπυ Μιωνή, ο δικαιούχος.

Το αφήγημα ήταν, πως επειδή ο Ελληνοισραηλινός επιχειρηματίας, έπασχε από ανίατη ασθένεια, υπέγραψαν την πράξη εμπίστευσης προκειμένου ο Παπασταύρου και οι συγγενείς του, να διαχειριστούν το ποσό σύμφωνα με τις οδηγίες του. Ο κ. Καλούδης, όμως στο πόρισμα του έκρινε -μεταξύ άλλων- πως το συγκεκριμένο έγγραφο, συντάχθηκε εκ των υστέρων, προκειμένου να αποδειχθεί πως ο Παπασταύρου και η οικογένειά του, «δεν ήταν αληθινοί δικαιούχοι του ποσού» αλλά ο Σάμπυ Μιωνή, «ο οποίος δεν είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας» κι ως εκ τούτου δεν έχει την υποχρέωση να δηλώσει το ποσό στις ελληνικές φορολογικές αρχές. Επίσης, αμφισβητείται και η γνησιότητα του εγγράφου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ