LNA: Παράνομες οι νέες συμφωνίες τουρκίας με Σάρατζ…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

2020-637294852358015725-801

Οι νέες συμφωνίες που συνήψε η Τουρκία με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη με επικεφαλής τον Σάρατζ,
είναι παράνομες, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος κινητοποίησης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) στο “Sky News Arabia” το Σάββατο.
Ο στρατηγός Khaled Al-Mahjoub επιβεβαίωσε την ετοιμότητα του στρατού της Λιβύης να αντιμετωπίσει τις τουρκικές δυνάμεις και τις πολιτοφυλακές τους.
Η Τουρκία συμφώνησε με τον Αλ-Σάρατζ να ιδρύσει νέα κέντρα εκπαίδευσης για τις πολιτοφυλακές στη δυτική Λιβύη, μετά την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χούλουσι Ακάρ, του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Γιασάρ Γκουλέρ και ορισμένων ανώτερων στρατιωτικών αξιωματούχων στην Τρίπολη την Παρασκευή.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Παρασκευή ότι η στρατιωτική αντιπροσωπεία βρίσκεται στη Λιβύη για να συζητήσει δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του «μνημονίου συμφωνίας για την ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία», το οποίο υπεγράφη πέρυσι με το GNA.
Ωστόσο, ο Al-Mahjoub θεώρησε ότι μια ρήτρα στη νέα συμφωνία που απαιτεί «προστασία της κυβέρνησης Σάρατζ» είναι μια προσπάθεια της Τουρκίας και της συμμαχικής οργάνωσης της Αδελφότητας να επιτύχουν τους στόχους τους.
Η Τουρκία “επιδιώκει να αυξήσει το ανώτατο όριο των απαιτήσεων και να επιτύχει τη μεγαλύτερη δυνατή παρουσία στη Λιβύη, ιδίως στη δυτική περιοχή, μέσω συμφωνιών για (στρατιωτικές) βάσεις που της παρέχουν νομιμότητα και να τα χρησιμοποιήσει όλα αυτά για την έναρξη διαπραγματεύσεων για τη Λιβύη” – Ο Al-Mahjoub είπε, τονίζοντας ότι “όλα αυτά τα επιχειρήματα δεν θα ξεγελάσουν κανέναν.”
Η Άγκυρα στοχεύει επίσης, μέσω αυτής της συμφωνίας, να «κινητοποιήσει τις προετοιμασίες» για μια μεγάλη μάχη στη δυτική περιοχή της Λιβύης, στην οποία βρίσκονται οι δυνάμεις του LNA, ειδικά στη Σύρτη, που δηλώθηκαν από το LNA και την Αίγυπτο ως « μια κόκκινη γραμμή. “

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ