Πωλήσεις αμερικανικών οπλικών συστημάτων ύψους $7,5δισ. σε πέντε χώρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το αμερικανικό State Department ενέκρινε την πώληση οπλικών συστημάτων συνολικού ύψους 7.5 δις δολ. σε πέντε χώρες.

Οι επικείμενες πωλήσεις, που ανακοινώθηκαν στον ιστότοπο του Οργανισμού Συνεργασίας Άμυνας και Ασφάλειας, (DSCA) περιλαμβάνουν ελικόπτερα UH-60M Black Hawk για την Λιθουανία, ιπτάμενα ραντάρ E-2D Hawkeye για την Γαλλία, ελικοφόρα κατακορύφου απο/προσγειώσεως MV-22 Osprey για την Ινδονησία, οχήματα πεζικού «Stryker» για την Αργεντινή και αεροπορικά καύσιμα για Ισραήλ.
Οι πωλήσεις αυτές πρέπει τώρα να τύχουν τελικής εγκρίσεως από το Κογκρέσο και εν συνεχεία ο πελάτης θα αρχίσει να διαπραγματεύεται σχετικά με την τιμή και την ποσότητα, που θα αγοράσει.
Η Γαλλία ζήτησε να αγοράσει τρία αεροσκάφη E-2D Advanced Hawkeye με εκτιμώμενη τιμή δύο δις δολ. Τα εν λόγω ιπτάμενα ραντάρ πρόκειται να αντικαταστήσουν τα θρυλικά E-2C Hawkeye. Επι πλέον, η γαλλική Κυβέρνησις επιθυμεί να αγοράσει δέκα εκπαιδευτικά T-56-427A και συστήματα ραντάρ.
Η Ινδονησία εξ άλλου, αναμένεται να δαπανήσει περίπου 2 δισ δολ για να αγοράσει οκτώ ελικοφόρα κατακορύφου απο/προσγειώσεως MV-22 Block C Osprey παρόμοια με αυτά που διαθέτουν οι Αμερικανοί Πεζοναύτες. Στο πακέτο περιλαμβάνονται επίσης κινητήρες ραντάρ συστήματα αυτοπροστασίας και οπλισμός.
Η Λιθουανία σχεδιάζει να δαπανήσει 380 εκατ. δολ. για την προμήθεια έξι ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk συστήματα νυκτερινής οράσεως. Τέλος η Αργεντινή επιθυμεί να αγοράσει 27 τεθωρακισμένα οχήματα Stryker M1126, με εκτιμώμενη τιμή 100 εκατ. δολ. Εκτός από τα οχήματα, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για πολυβόλα και εκτοξευτές βομβίδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ