Ξεγυρισμένη μπάτσα στη VW ανοίγει το δρόμο για μαζικές προσφυγές σε όλη την ΕΕ

Δικαστήριο ΕΕ: Μηνύσεις κατά της VW για το dieselgate και στον τόπο αγοράς των παραποιημένων οχημάτων! Βάσει της ετυμηγορίας του κορυφαίου δικαστηρίου της ΕΕ, η Volkswagen μπορεί να αντιμετωπίσει μαζικές προσφυγές από καταναλωτές σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι καταναλωτές της ΕΕ θα πρέπει να μπορούν να μηνύσουν τον όμιλο Volkswagen στα εθνικά τους δικαστήρια, εάν έχουν αγοράσει αυτοκίνητα με εγκατεστημένες συσκευές παραποίησης των εκπομπών ρύπων, αποφάσισε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ετυμηγορία του ανώτατου δικαστηρίου της ΕΕ αυξάνει την πιθανότητα η αυτοκινητοβιομηχανία να αντιμετωπίσει νομικές καταγγελίες από τους καταναλωτές σε ολόκληρο το 27μελές μπλοκ.
Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο δικαστήριο της ΕΕ αφότου δικαστήριο στην Αυστρία που χειριζόταν αξίωση από την αυστριακή ένωση καταναλωτών VKI εξ ονόματος 574 ιδιοκτητών παραποιημένων οχημάτων, είχε επιδιώξει να αποδείξει εάν είχε δικαιοδοσία επί του θέματος.
Το Δικαστήριο είπε ότι σύμφωνα με το δικαστήριο της ΕΕ, οι αιτούντες θα πρέπει, καταρχήν, να μηνύσουν την εταιρεία στον τόπο έδρας του κατηγορούμενου. Ωστόσο, σε περιπτώσεις ζημιάς υπάρχει επίσης η δυνατότητα ανάληψης δράσης στον τόπο όπου είχε προκληθεί η ζημιά.
Το δικαστήριο της ΕΕ δήλωσε ότι η ζημία συνέβη μόνο τη στιγμή που τα οχήματα αγοράστηκαν, καθώς αγοράστηκαν σε τιμή υψηλότερη από την πραγματική τους αξία.
Το VKI ζητά αποζημίωση για τη διαφορά μεταξύ της τιμής που πληρώνουν οι καταναλωτές για οχήματα και της αξίας ενός παραποιημένου οχήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ