Έχει χάσει τον έλεγχο η Φωφη. Δεν τολμά να τους διαγράψει και ρίχνει την μπάλα στην κοινοβουλευτική ομάδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ομιλία «Βόμβα» από Παπανδρέου: Αποσύρετε το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις – Τιμωρείτε όσους ειρηνικά διαδηλώνουν. Τους κάνετε ομήρους κάθε προβοκάτορα.



Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι προφανώς υπάρχει ανάγκη για ρυθμιστικό πλαίσιο , όχι όμως περιορισμού του δικαιώματος του διαδηλωτή. “Αν έπρεπε να υπάρχει νόμος για συναθροίσεις θα έπρεπε πρωτίστως να προστατεύει τον διαδηλωτή από την αυθαιρεσία κρατούντων και τρίτων” πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.


Υποστήριξε ότι ακόμα και να μην είναι στη διάθεση της κυβέρνησης ο περιορισμός του δικαιώματος στη διαμαρτυρία ο νόμος θα μείνει δίνοντας δικαίωμα στην εκάστοτε εξουσία να σταματήσει ακόμα και μια ειρηνική διαδήλωση. 


Καταλήγοντας ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε ακόμα και στον παππού του Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος καλούσε τους διαδηλωτές του ανενδότου να διαλυθούν ησύχως ενώ αναφερόμενος στο τραγικό  συμβάν  της ΜΑΡΦΙΝ είπε ότι αν ίσχυε αυτός ο νόμος υπόλογα θα ήταν τα πολιτικά κόμματα που διοργάνωσαν τις συγκεντρώσεις.


«Τιμωρείτε όσους ειρηνικά διαδηλώνουν. Τους κάνετε ομήρους κάθε προβοκάτορα. Όσοι θελήσουν να προβοκάρουν τους δίνετε ένα ακόμα κίνητρο. Όταν βρέθηκα στο τιμόνι της χώρας στην πιο δύσκολη εποχή δεν προσπάθησα ποτέ να περιορίσω το δικαίωμα της συνάθροισης. Η έννοια μου ήταν να υπερασπιστώ τη δημοκρατία αλλά και να μη θρηνήσουμε κανένα θύμα. Πολλοί που κόπτονται για τη δημοκρατία μεταξύ αυτών και ο ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλαν τότε στην καλλιέργεια ενός κλίματος που έκλεινε το μάτι στη βία. Δεν μπορεί να υπάρξει βία και δημοκρατία μαζί. Σας καλώ να σκεφθείτε καλά το όλο αυτό θέμα έστω αυτή την ύστατη στιγμή σας προτρέπω να αποσύρετε το νομοσχέδιο. Να υπάρξει διάλογος σε βάθος» είπε ο κ. Παπανδρέου.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ,ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ,ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΠΑΣΟΚ,ΚΙΝΗΜΑ,ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ,ΚΙΝΑΛ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ