ΔΥΟ ΚΙΝΗΣΕΙΣ και έχουμε ROI MAT

cf80ceb5cf81ceb9cf83cf84ceb5cf81ceb9The bondholder

Αν έκαναν Έλληνες δυο κινήσεις.

1.      όλη η δημόσια περιουσία στα συνταξιοδοτικά ταμεία.. ιδίως ο ορυκτός πλούτος..

a.      Τα ταμεία θα έχουν τα αποθέματικά να δώσουν ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ συντάξεις και ΜΠΟΡΟΥΝ να κάνουν ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ στην Ελλάδα. Από τις επενδύσεις αυτές θα αυξήσουν τα αποθεματικά τους και έτσι ο κύκλος συνεχίζεται.

b.      Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που γνωρίζω όπου τα ταμεία είχαν μεγάλους περιορισμούς στο τι μπορούν να επενδύσουν και είχαν βλάκες να διαχειριστούν αυτές τις επενδύσεις. Μπορούσαν να αγοράσουν Ελληνικά ομόλογα ( σοβαρή επένδυση) και μετοχές τραπεζών. Συγχαρητήρια. Τίποτα για την πραγματική οικονομία.

c.      Όταν τα ταμεία μπορούν να καλύψουν τις συντάξεις ο κρατικός προϋπολογισμός θα ελαττωθεί 14 δις. Τι λένε ψάχνουν μέτρα για 2 δις. Εδώ έχουμε την εύκαιρα με μια κίνηση να ελαττώσουμε τις κρατικές δαπάνες 14 δις.

d.      Αν γίνει αυτό το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού θα είναι  1%..

e.      Με αυτό το έλλειμμα θα δανειστούμε από τις αγορές με επιτόκιο λιγότερο από 3% .

f.      Με 3% επιτόκιο οι τόκοι θα ελαττωθούν και η χωρά θα έχει πλεόνασμα.. ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

g.      PSI, Δάνεια, εγγυήσεις, εκβιασμοί, όλα στον καλάθι των αχρήστων.

h.      Και το πιο σπουδαίο θα έχουμε τους πόρους να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα από Έλληνες

2.      Να δηλώσουμε επισήμως το ΑΟΖ της Ελλάδος. Στα παλιά μας τα παπούτσια η Τουρκιά και ας έρθουν μετά να μας πουν ότι δεν έχουμε δίκαιο. Τοτε θα δειτε πως θα μας παρακαλάνε ολοι αυτοι που το παιζουν τωρα αφεντικά.. Και αυτό σας το εγγυωμαι.

Έχουν τα παντελόνια να το κάνουν; Η είναι θέμα ότι ΟΛΟΙ είναι γιουσουφάκια;

Άκου λέει να νοικιάσουμε την Ακρόπολη; Αχρηστοι!!!!!!

ΥΠ

Δεν μπορώ να πω ότι τα παραπανω είναι ιδεες του κεφαλιου μου. Το  1980 όταν στο Quebec κέρδισε τις εκλογές το Parties  Quebecoise ζήτησε και πήρε από τον Καναδά την διαχείριση των αποθεματικών των ταμείων που αναλογούσαν στους πολίτες του Quebec.

 Έτσι ιδρύθηκε το Caisses des Depots ένα από τα μεγαλύτερα funds παγκoσμ;iος για εκείνη την εποχή. Επένδυσαν στις εταιρείες του Quebec και από ύφεση για τα επόμενα δέκα χρόνια υπήρξε η μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη που είχε ποτέ το Quebec. Φυσικά αξιόλογα και τίμια άτομα ανάλαβαν την διαχείριση.. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ