Ετοιμάζομαι για πόλεμο για να έχω ειρήνη

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Si vis pacem para bellum (Αν θες ειρήνη, να ετοιμάζεσαι για πόλεμο) έλεγαν οι σοφοί.
Και η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη, έναντι της λαμπρής Ιστορίας της αλλά κι αντιμέτωπη με την σημερινή πραγματικότητα, να ετοιμάζεται για πόλεμο. Για έναν πόλεμο που θα την οδηγήσει σε μια περήφανη νίκη απέναντι σε έναν αιμοδιψή και ταυτόχρονα θρασύδειλο αντίπαλο όπως η Τουρκία του Ερντογάν αν αυτός θελήσει να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός, πως οι δανειστές «φίλοι» μας, το πρώτο που μας επέβαλαν με τα μνημόνια, ήταν το κλείσιμο της στρατιωτικής μας βιομηχανίας και ο περιορισμός των αγορών όπλων, στοιχεία απαραίτητα για την άμυνα της χώρας. Τυχαίο; Μόνο οι αφελείς και εκείνοι που υπηρετούν άλλα αφεντικά μπορούν να το ισχυριστούν.
Η Τουρκία του Ερντογάν επιθυμεί να γίνει και πάλι η «Οθωμανική Αυτοκρατορία». Για την υλοποίηση των μεγαλεπήβολων σχεδίων της έχει για συμμάχους, την Γερμανία που αιώνες τώρα πνίγει στο αίμα την Ευρώπη και την Αμερική, που την χρειάζεται για τις βάσεις που έχει εγκαταστήσει στα εδάφη της. Η Αμερική στην σύμμαχο Ελλάδα πουλάει τόσα χρόνια, φύκια για μεταξωτές κορδέλες παρεμβαίνοντας μάλιστα και στα εσωτερικά πολιτικά της θέματα.
Η “φίλη” και “σύμμαχος” Αμερική είναι αυτή που «εμπόδισε» το 1974 μαζί με την Αγγλία την Ελλάδα να συντρίψει την Τουρκία. Από τον “Φάκελο της Κύπρου” έχουν γίνει γνωστές οι σχέσεις των Ελλήνων στρατηγών της εποχής εκείνης με την Αμερική καθώς και για τον σκοτεινό ρόλο τους την θλιβερή εκείνη χρονιά για τον Ελληνισμό που στοίχισε στην Κύπρο τόσο την απώλεια εδαφών της όσο και την απώλεια πολιτών της που δολοφονήθηκαν από τις Τουρκικές δυνάμεις κατοχής κάτω από το βλέμμα των «συμμάχων» μας και των “ειρηνευτικών” δυνάμεων.
Σχέδια για την αρπαγή του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας κάνει ο Ερντογάν. Μόνος του; Φυσικά όχι! Ο Ερντογάν είναι ένα πιόνι πάνω στην σκακιέρα και οι ισχυροί, Αμερική και Γερμανία, τον κρατούν στο παιχνίδι όσο τους είναι χρήσιμος. Όταν θεωρηθεί στο μέλλον άχρηστος για τα σχέδιά τους, θα τον ανατρέψουν – δολοφονήσουν, όπως ακριβώς έκαναν και με άλλους δικούς τους ανθρώπους, όπως τον Καντάφι, τον Σαντάμ κ.α.
Οι δυο επιστολές της Τουρκίας στον ΟΗΕ δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η Άγκυρα έχει την πρόθεση της κλιμάκωσης στα νερά της Μεσογείου. Η αποστολή ερευνητικού πλοίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας, που θα συνοδεύεται από μια ναυτική αρμάδα τουρκικών πολεμικών πλοίων είναι γνωστό ότι θα συμβεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Η Άγκυρα σχεδιάζει το βήμα που μπορεί να οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο αν φυσικά η Ελλάδα αντιδράσει. Και λέμε «αν αντιδράσει» γιατί όλοι γνωρίζουμε τις σχέσεις (δουλικές θα λέγαμε για ορισμένους) πολιτικών και στρατιωτικών της χώρας μας. Όπως επίσης η Τουρκία και οι “σύμμαχοί” μας, γνωρίζουν πολύ καλά την στρατιωτική ισχύ της χώρας μας. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε, πως μόλις εκλεγεί πρωθυπουργός στην Ελλάδα, πηγαίνει κατευθείαν στον «πατερούλη» για να καταθέσει τα διαπιστευτήριά του.
Δεν πρέπει όμως, να χάνουμε την ελπίδα μας, ότι θα έρθει εκείνη η ημέρα που η Ελλάδα θα έχει ικανούς πολιτικούς, που θα χαράσσουν εθνική πολιτική και δεν θα ακολουθούν τις οδηγίες των «φίλων», των «εταίρων» και των «συμμάχων» της που μέχρι σήμερα, ενεργούν μόνο ενάντια στα συμφέροντα της Ελλάδας.
Si vis pacem para bellum (Αν θες ειρήνη, να ετοιμάζεσαι για πόλεμο).
Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για πόλεμο (μακάρι ποτέ να μη γίνει), δημιουργώντας ισχυρές συμμαχίες (Γαλλία, Ρωσία, Κίνα, Ινδία κ.α. ισχυρές χώρες) αντί να «σερνόμαστε» σαν πεινασμένα σκυλιά, πίσω από τους αφέντες, εκλιπαρώντας να μας πετάξουν κάποιο κόκκαλο, παρακαλώντας να μας υπερασπιστούν εκείνοι γιατί εμείς είμαστε ανίκανοι να υπερασπιστούμε την χώρα μας.
Όταν οι πολιτικοί μας αποφασίσουν να ενεργήσουν όπως το εθνικό καθήκον τους επιβάλει, είναι βέβαιο πως όλοι θα σεβαστούν την Ελλάδα.
Όταν οι πολιτικοί μας αποφασίσουν να εκλέγονται με τις δικές τους πλάτες, για να μην είναι υποχρεωμένοι μετά να «ξοφλήσουν» γραμμάτια προς τους προστάτες τους, τότε η Ελλάδα θα αποκτήσει και πάλι την αίγλη της, μια αίγλη που απώλεσε εξαιτίας των πολιτικών της και των επιλογών τους.
Si vis pacem para bellum (Αν θες ειρήνη, να ετοιμάζεσαι για πόλεμο).
Η Ελλάδα θα πρέπει άμεσα (χθες αν είναι δυνατόν) να θωρακίσει τα σύνορά της, να έχει έναν σύγχρονο κι αξιόμαχο στρατό.
Οφείλουν οι πολιτικοί μας να γνωρίζουν, πως οι Έλληνες πάντα ήταν μόνοι όταν πολέμησαν εναντίον εισβολέων.
Οι Έλληνες δεν θα πρέπει να ξεχάσουν τους Εφιάλτες που αιώνες τώρα, πρωταγωνιστούν στο πολιτικό σκηνικό. Η παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους έγινε από Έλληνες πολιτικούς. Έλληνες πολιτικοί δέχθηκαν να γίνουν οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.
Si vis pacem para bellum (Αν θες ειρήνη, να ετοιμάζεσαι για πόλεμο).
Η κυβέρνηση κι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητοτάκης θα κριθούν αύριο για τις επιλογές τους κι από την Ιστορία κι από τους Έλληνες. Θέλουμε να ελπίζουμε πως οι σελίδες θα είναι με χρυσά γράμματα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ